De 20 van Alphen


Het avontuur van de 20 van Alphen begon al op 7 november 2004. Mijn hardloopmaatje Esther mailde mij op die dag dat zij zich, 6 dagen na het opengaan van de digitale aanmelding, had ingeschreven voor deze 20KM.
Ik kon natuurlijk niet achterblijven en zo stonden wij al snel als 13e en 14e inschrijving op de 20KM Prestatieloop deelnemerslijst.

In de maanden die volgden heb ik 2 tot 3 keer per week gelopen waarvan 7 keer met Esther samen…regelmatig waren die loopjes al kleine wedstrijden…tja dat krijg je als je tegen een voormalig olympisch roeister loopt.

Daags voor de wedstrijd was het nog onzeker of de 20 wel door zou gaan. Zeker na behoorlijke sneeuwval, twee dagen voor de loop.

Gelukkig.. de 20 ging gewoon door..stel je voor, al die trainingen voor niets??

Op 6 maart was het fris maar droog soms zelfs een mager zonnetje. Ideaal loopweer dus. Bij de ingang van startvak wachtte ik op Esther maar zag alleen haar moeder, ook op zoek naar Esther. Gelukkig zagen wij elkaar weer vlak voor de start. Nadat het startschot viel ging Esther als een raket, nauwelijks bij te houden..mijn Polar piepte als een gek dat ik boven mijn gewenste hartslag zat…nou ja..gewoon doorgaan..wedstrijden gaan nu eenmaal sneller dan normaal.

Na een kilometer of 5 merkte ik dat Esther langzamer ging lopen, op zich niet erg wat ik had was last van mijn rechterknie maar na 5 minuten ging het wel weer.
Met Esther ging het echter niet zo goed, ze had veel last van een blessure in haar voet en moet toch een beetje inhouden.

Mijn eerste 20 van Alphen

Ik versnelde wat en ging achter een man aan die wel een lekker tempo had. Dat hield ik aardig lang vol ook dankzij de aanmoedigingen vanaf de kant door een aantal bekende Alphenaren. Na 16 KM haalde ik ook nog Kasan in, jawel, die van de Kenwoodrun.

De laatste 1,5 kilometer gingen door het centrum en het was dus tijd voor een superversnelling. Alles wat ik nog kon inhalen moest er aangeloven en ik ging over de finishlijn met een nettotijd van 1:37:15.
Met een verwachtte eindtijd van 1:40:00 was hiermee natuurlijk heel tevreden.

Esther kwam niet veel later binnen: 1:38:26 maar kon daarna echt niet meer lopen. Ze heeft maanden daarna last van haar voet gehad maar is nu praktisch hersteld.

Natuurlijk volgend jaar weer deze “thuisloop”.

Klik hier voor meer info over de 20 van Alphen

>