Van alles wat…. lees maar…

Vandaag in: van alles wat:
-Nike Lente Loper
-Bloggers naar Alphen a/d Rijn update
-Wii fitters
-Scheveningen – Zandvoort marathon
-Zwevend loopmaatje

Morgen begint de meteorologische lente maar vandaag was het al heerlijk buiten. 10 graden, bijna windstil dus kon ik voor het eerst in maanden weer een training in het kort doen:


Op pad met Nike LunaRacer
Bijna lente training, ongeschoren, met, kijkt u even naar mijn voeten…

Ja, vandaag is er gelopen op de Nike LunaRacer+. Voor mij ook wennen om zulke lichte schoenen aan te hebben zonder mijn eigen zooltjes. De zaterdag is een goede dag om nieuwe schoenen uit te proberen. Over het algemeen heb ik een kort loopje op die dag maar vandaag was het 75 minuten in Z2 (143-153bpm). En zo ging ik op pad: mouwen omhoog gestropt, short, vederlichte schoenen… toch zag ik nog genoeg lopers met tights, jacks en zelfs handschoenen. Het was een lekker loopje van 12,5KM, iets meer dan een uur en een gemiddeld tempo van 4:58min/km. De hartslag was weer prima in orde. Bij iets meer dan 12km/u, 145bpm gemiddeld.
Voorlopig conclusie: de Lunars lopen heerlijk en je vergeet bijna dat je loopschoenen aan hebt. Volgende week gaan we weer verder met de Nike’s

Er is uitgebreid gereageerd op mijn bericht over de 20 van Alphen. De deelnemende bloggerslijst is al aardig uitgebreid:


Running Hans, Frank, Curly, Gert, John, Familie Dutchrunner, Hardloper Roberto, Broeder Richard, Richard van der Klis, Rinus, Runningman Pieter en Bjorn.

Onder voorbehoud: Claudia en Gert Jan

Ik houd al rekening met toch minimaal 8 runners bij het open RR.nl huis….

Over RR.nl huis gesproken: er wordt in huize Meijer ook flink gesport. Sinds vandaag ligt er een Wii-fit op de grond om eens flink de voetjes van de vloer te krijgen. Met de Wii-fit bedankt ik Miranda omdat ze toch weer zo aardig was om al die loopjes die ik heb in mei (diverse roparuntraingen) goed te keuren…. wat zegt u? afkopen?… ik zeg niets. Toen ik terug kwam mijn mijn training zag ik dat Wouter al 3KM had hardgelopen en Michelle was flink aan het oefenen op de step. Bij het installeren van de Wii-fit wordt je Wii-age bepaald aan de hand van je BMI… volgens de Wii ben ik 31… haha.. zo voel ik mij wel 🙂


Michelle op de Wii-fit
Michelle op de Wii-fit…
misschien kan ik mijn kids zo toch nog aan het hardlopen krijgen…

Morgen Vandaag gaan we met de Meijer’tjes naar het strand, de Langervelderslag bij Noordwijkerhout om precies te zijn. Wouter heeft wat schelpen nodig voor zijn spreekbeurt en laat nou uitgerekend deze zondag de Scheveningen-Zandvoort marathon, ofwel de Ultimate Low Tide International Marathon zijn. Leuk om even de marathonners te zien en aan te moedigen. Onze eigen Rencapy loopt ook mee maar doet dit in de estafettevorm. Bij Noordwijk (24,4KM) geeft hij het stokje door… helaas zal ik hem bij de Langervelderslag dan niet zien… (30KM punt)

Ter afsluiting nog even dit: weet u nog dat mijn hardloopmaatje Claudia het zo zwaar had bij de 30KM van Schoorl? Een pittige loop waarbij ik haar vanaf 22km op sleeptouw nam…. van die wedstrijd is er inmiddels nieuwe foto materiaal binnengekomen en deze finishfoto wilde ik u niet onthouden:


Finish in Schoorl
Mooi zweefmoment naar de finish

Het is maar goed dat ik mijn maatje hier vast hou want zo te zien zweeft ze bijna weg, ongeveer 50 meter voor de finish. Van het afzien onderweg is op deze foto niets meer te zien… de ontlading kwam pas na het passeren van de eindstreep.

>