Live (leed) verslag uit Lectoure (slot)

Het waren het bijzondere dagen sinds mijn laatste bericht. Na zaterdag is het weer hier behoorlijk omgeslagen. Na een hele hete week is het nu dramatisch slecht. Zondag hadden we nog een middag zon maar maandag heeft het de hele dag en nacht geregend… en niet een klein buitje… nee flinke stortbuien!! De middagtemperatuur loopt behoorlijk terug… gistermiddag was het bijvoorbeeld maar 14 graden… niet echt de soort temperaturen waar je op zit te wachten. Terwijl ik dit bericht tik (dinsdagavond) komt het alweer met bakken !! naar beneden. De voorspellingen zien er niet goed uit. Het weer in Auch, waar we vlakbij zitten ziet er zo uit:


kloteweer
Hier wordt een mens niet blij van

Pas vrijdag gaat het weer beter worden en volgende week wordt er een hittegolf verwacht… maar laten wij nu a.s. vrijdag van plan te zijn te vertrekken… De komende dagen wordt afzien… Normaal gesproken pak je de auto en ga je op pad…. maar ja… wat doe je als je auto niet tot je beschikking hebt..?

lekbakje
Wat doet dat bakje daar?

Hieronder volgt een behoorlijk lang verhaal.. neem dus nog maar even wat te drinken

Zaterdag viel mij al een benzinelucht op bij de auto maar omdat ik net getankt had schonk ik er gaan aandacht aan totdat onze buren vertelde dat een Fransman had gezien dat mijn auto bezine lekte… what!!?? Ik keek onder mijn auto en ja, uit twee gaatjes in een slang bij de brandstoftankte druppelde met flinke regelmaat bezine. Aan de Fransman die het had gezien legde ik uit dat ik via de ANWB alarmcentrale wel een Depanneur (reparatiedienst) kon regelen. Het contact met het steunpunt in Lyon ging erg soepel en na een uur stond er al een brede Bob de autobouwer bij mijn auto (op zaterdagavond). De auto ging mee naar Gers (een stad hier een half uur vandaan) en zou gerepareerd worden. Zondag gebeurd er weinig dus maandag zou de auto hersteld worden… tot zo ver deel 1 van de auto.

Zondagavond heb ik wel een lekkere duurloop hier door de regio gedaan… maar je zit hier echt in de middle of $%^^ nowwhere. Kleine boerenlandweggetjes gaan kriskras door de valleien heen.. wel leuk om zo te lopen maar ik had gelukkig mijn Nokia N95 meegenomen.. zonder de navigatie zou ik de weg echt niet meer terug hebben kunnen vinden…. ja, ik had dezelfde weg terug kunnen nemen maar dat is lang zo leuk niet. De data is terug te vinden op TTSM maar ik mis een stukje van de tijdwaarneming… ik vergeet nog wel eens de tijd te starten als ik even heb stilgestaan… vanaf vandaag werk ik maar met de autostop functie van de Forerunner.. Zo hoef ik niet meer te denken aan het starten en stoppen van mijn gps-vriendje.


landweg
één van de vele weggetjes

Maandag hebben we niets uitgevoerd… de tijd doorgebracht in de tent… wat spelletjes gedaan en de kids hebben heel veel DVD’tjes gekeken. De ANWB belde dat de auto dinsdag om 12:00 klaar zou zijn maar dat ik ‘m wel zelf moet op gaan halen in Gers. Gelukkig was ‘buurman’ Marcel (die ook nog een Corus-collega is van ons aller Rinus**) zo aardig om mij even naar Gers te rijden. De kosten van de reparatie waren een normaal tarief, zoals het ook in Nederland zou zijn maar waar ik wel van baalde is dat mijn tank nog maar voor 30% vol zat terwijl hij met een praktisch volle tank was weggehaald… ik had geen zin meer om daar over te gaan zeuren… was allang blij dat ik weer kon rijden… Bij de receptie van de camping heb ik met een Franssprekende Nederlands vrouw en een Duits sprekende Fransman (die zie je niet vaak) het reparatierapport ontleed… en dat viel niet mee… maar we zijn er uit.. een soort elleboogstuk is vervangen?? snappie… of kan iemand anders mij zeggen wat een Couche Durit en een Durit Degazage is??

Met de auto weer in handen zijn we met het kacheltje aan uit de koude tent gevlucht en richting het plaatsje Condom gereden via een mooie groene route. Daarna nog een kasteel bezocht in Lavardens en wat boodschapjes gedaan… zooo… weer een regenachtige dag voorbij.


kasteellook
Het weer bij het kasteel was redelijk

Dinsdagavond, nadat de buien even over waren getrokken heb ik nog een uurtje kunnen lopen. Deze weer wel een half uur van de camping af en daarna weer dezelfde weg terug… onderweg kom je zeker loslopende honden tegen… ik moest gelijk aan het verhaal van Roadrat Patrick danken… maar het waren gelukkig geen kuitenbijters…. Ook kwam ik bij een kleine brug over de rivier de Gers (zeg maar gewoon een modderstroom) dit bord tegen:

what
Risque de qua???

Wat is d’inondation?? Insluiting, vastlopen, instorting?? help Nou ja…. voorlopig zitten we hier in een regenachtig en koud Lectoure…. en we weten nog niet of we wel tot vrijdag gaan wachten…Dat alles wat de tekst van gisteren. De beslissing hebben we net genomen. Het is nu woensdag en nog steeds koud en nat… we vetrekken in de loop van de middag al richting Nederland… waar het weer volgens mij beter is dan hier… Mijn Volgend bericht… vanuit Good Ol’ Alphen aan den Rijn….

kids

lectoure 6km

Toen het nog mooi weer was… de zonneboemkids……straks is Lectoure geen 6 maar 1206 KM van mij vandaan…

**Sorry Rinus, ik heb een foto van je aan elektricien Marcel laten zien maar hij kent je niet… niet echt gek lijkt mij aangezien je 9000 collega’s hebt….

>