Heerlijke 30+ Zwerfloop

Het zat allemaal mee, 17graden, lekkere zonnetje en bijna geen wind. Aan het begin van de middag zette Miranda mij af in Vogelenzang. Een plaatsje vlak bij Bennebroek (Noord Holland) bekend van de grootste speeltuin van Nederland, Linnaeushof. Deur open, kusje voor succes en zoefff, daar ging ze weer.


doodweg
Gedropt worden bij de Tweede Doodweg… da’s lekker dan

Ik liep nog een kilometertje verder Vogelenzangse Duinweg op (nee, niet de andere kant, dank u) en na een kleine plaspause drukte ik mijn Garmin aan om mijn 4e zwerfloop te starten. Niet veel later hield een aardige Engelsman op de fiets mij staande en vroeg of het pad waar ik net uit kwam naar zee liep: “I don’t know sir, I was just looking for a place to take a leak”… de man had een t shirt aan van de New York City Marathon en dat schept natuurlijk gelijk een band. Ik heb best wel een tijd met ‘m staan kletsen maar daarna gingen we beiden onze eigen weg.


vogelenzang
Station Vogelenzang, een mooi stukje nostalgie

De route ging langs het oude station van Vogelenzang (leuk om te zien) naar Bennebroek, Zwaanshoek, Beinsdorp, Nieuw Vennep, Burgerveen, Leimuiden, Rijnsaterwoude, Langeraar, Ter Aar om uiteindelijk weer in Alphen uit te komen.

Ik had geen MP3 spelertje bij mij, bewust eigenlijk, wilde lekker genieten van alles was ik onderweg zag. Zwaaide regelmatig enthousiast naar de mensen in de bootjes vanaf de kade in Burgerveen. Mijn nieuwe zonnebril kon ik goed gebruiken, na ong. 10KM brak de zon goed door. Voorafgaande aan de loop had ik een flesje met een extra gelletje verstopt in een vuilnisbak. Toen ik na 20KM bij dat punt aankwam keek een jongen die naast de vuilnisbak op een bankje op de bus zat te wachten mij vreemd aan. Na het uitpakken van de tas waar alles in zat ben ik maar even naar ‘m toegegaan en ‘m uitgelegd dat het hier niet een drugstransactie betrof.

over A4
Richting Burgerveen de A4 “overgestoken”

Na 29KM kwam ik mijn buurvrouw tegen, die mij op de fiets tegemoet reed, ik groette haar maar ze herkende mij blijkbaar niet gelijk en kwam terugfietsen. Toen ik haar vertelde dat ik er al 29KM vanaf Vogelenzang erop had zitten viel ze nog net niet van haar fiets. 10 minuten later kwam ik weer lekker thuis aan. De 1,5 liter sportdrank (inclusief de wissel) en de 4 Squeeze gelletjes waren allemaal op gegaan


alles op
De uitrusting van een zwerfloper… alle de drankjes en eten zijn op

Ik kijk terug op een heerlijke duurloop! 32,63KM, 3:07 uur* 10,4KM/u, 5:44min/km, 154bpm gemiddeld en 2681 Kcal lichter… en lekker bruin geworden. *effectieve looptijd, na aftrek van kletspraatjes, foto- en plaspauzes 🙂

Laat Amsterdam maar komen!>