Sushiloop met Barry

Voor sushi kun je mij ‘s nachts wakker maken, voor mooie hardlooprondjes in onbekende gebieden ook… wat nou als je beiden in één loop combineert? De ultieme training!

Met Barry, die ik tijdens mijn zomer vakantie tijdens een safari-jog leerde kennen en Esther die ik ken van de Amsterdam Marathon runners support aktie, plande we een loopje in de woonplaats van Barry om daarna lekker te gaan happen. Esther zou vanwege haar blessure meefietsen maar moest helaas op het laatste moment afzeggen (ziek, zwak en misselijk) en een oproep op twitter voor wat spontane ‘meelopers’ lukte niet… tja, niet iedereen kan zo maar spontaan even om 15:00 uur ‘s middags gaan lopen.

Zo vertrok ik alleen richting Barry in Nieuwegein om daar een lekker rondje van ongeveer 15KM te doen. Barry is in training voor zijn eerste marathon in Rotterdam en maakt de nodige kilometers 4 x per week. Deze keer mocht ik mee in zijn trainingsgebied.

Onderweg met Barry - Hoe gekker hoe beter 🙂

We liepen Nieuwegein uit richting de oevers van de Lek, een mooi landelijk gebied waar we nog wat stukjes meenamen van de halve marathon van IJsselstein. Met de zendmast die op ons uitkeek liepen we richting Vreeswijk. Een mooie route langs de vele sluisdeuren. Erg indrukwekkend waren ook de Prinses Beatrix Sluizen. Grote schepen die in de sluis lagen om hun vaart vanaf de Lek voort te zetten in het Amsterdam-Rijnkanaal. Net toen wij er liepen ging een er een olietanker door heen die er, voor ons gevoel, nog maar nét in paste.

Het is mooi lopen in Vreeswijk

Barry vroeg of ik voor de korte route wilde of nog 3KM eraan wilde plakken… nou ja, gezien de route vond ik 18KM ook prima en via de Overeindsebrug weer terug gingen we weer terug naar Nieuwegein-city.
Nog even langs het ziekenhuis waar mijn zus werkt en waar Nesrine en ik in september de 1e plek pakte tijdens de Sint Antoniusloop. Zo sloten we een mooie loop van bijna 18KM af maar we waren er nog niet… het toetje volgde nog. Nadat we opgefrist waren vertrokken we richting Chinees-Japans restaurant Far East. Nu konden we kiezen om een paar stukjes sushi te eten maar wat nou als je voor een paar tientjes meer onbeperkt sushi en teppenyaki kan eten?

Juist, het werd dus het laatste! We namen plek aan de teppenyaki bakplaat en proostte op een mooie loop met Sapporo bier. De ober vroeg of wij het erg vonden dat de overige 6 plaatsen zouden worden gevuld door 6 dames… gelukkig zijn wij niet zo moeilijk he Barry 🙂 Twee dames bleken ook nog hardlopers te zijn.. een leuke dag! Lekker gelopen en heerlijk gegeten… veel gegeten.. heeeuuull veel gegeten… en tussendoor nog wat dames uitleggen gegeven hoe je met stokjes eet… het bleef nog lang onrustig in Far East 🙂

RR, niet alleen voor hardloophulp 🙂

Barry, dank voor je gastvrijheid. De volgende keer doen we deze sushiloop nog een keer dunnetjes over en dan is Esther er natuurlijk bij!>