Wind + regen = zeiknat

<%popup(20061212-helga.jpg|640|494|Helga van Leur)%>* voorspelde het al bij het RTL-4 weerbericht, regenbuien waren op weg van Engeland, over het kanaal naar Nederland. Toen ik om 20:30 van huis vertrok zette ik voor de zekerheid maar mijn petje op want de regen en wind hadden inmiddels al vrijspel.

Natte hardloopzooi

Op weg naar Ter Aar had ik de wind in de rug en ging het loopje soepel, zo soepel dat ik de vastgestelde hartslag van 137-147 (Z1-2) makkelijk kon vasthouden maar eenmaal aangekomen in de weilanden van kwam de wind flink opzetten… dat zag er voor de terugweg niet best uit. Na 5,5 KM had ik de wind in de zij en de regen kletterde op mijn petje. Het laatste stuk naar Alphen a/d Rijn gaat door 3 KM weiland waar de wind mij in alle macht naar achter probeerde te blazen en deed nog wat extra hemelwater erbij… fijn.. Vaak voel ik mij in de regen een bikkel maar op dat moment dacht ik alleen maar: “welke gek gaat er nu, in dit baggerweer naar buiten om even lekker hard te lopen??”.

De 60 minuten heb ik iets ingekort, was inmiddels al zeiknat en moest nog 5 versnellingen doen… deze heb ik op weg naar huis maar even gedaan (normaal doe ik de versnellingen op een vast plekje maar had niet meer de behoefte daar heen te lopen). Thuis aangekomen snel die natte zooi in het halletje te drogen gehangen en de krantenpropjes in de schoenen voor het drogen van mijn Nike’s

Data van de loop: 10,8 KM, 9,9 KM/u, 1243 Kcal, gem. hartslag: 144 bpm. 5 x versnelling, ondanks vol tegen de wind in toch nog naar 20 KM/u kunnen doortrekken.

*Wie herkent de hardloper in Delft? Is het één van onze bloggers? (Foto van dinsdag 21-11)

>