2e man bij 124e Zegerplasloop 5KM

Het ging hard vandaag op de 5KM rond de Zegerplas.. de nr. 1 was niet te kloppen en liep net onder de 18min.. maar ik ben zeer tevreden met mijn 2e plek. Je krijgt een beker als je drie van de vier zegerplaslopen in één seizoen hebt gedaan. Met de 2e plek op de 10KM, de 1e plek op de 15KM en vandaag de 2e plek op de 5KM vind ik wel dat ik ‘m verdient heb… hieronder het verslag van deze wedstrijd:


2e man op de 5KM
Volgens de Garmin 5,13KM, 3:37min/km, 16,6km/u

Het was druk vandaag bij de Alphense Atletiek Vereniging. Veel lopers die aan het trainen zijn voor de 20 van Alphen op 8 maart. Op de diverse afstanden liepen vele hardlopers zich al warm. Vanochtend was de temperatuur nog -2 maar om begin van de middag was het een graad of 3, zonnig en bijna windstil.

Live Strong

Ik koos voor een kort tenue. Korte broek, korte sokken, themohemd met korte mouwen, mijn nieuwe Nike handschoenen en mijn JVC shirt. Na het inlopen ging ik vooraan staan in het startvak. Geen idee hoeveel mensen er achter mij stonden. Ik keek naar de man met krullen naast mij, snelle schoenen en ook in korte outfit… dat zou wel eens een snelle kunnen zijn. Ik keek ook naar mijn Livestrong armbandje. Sinds een paar weken heb ik een nieuwe. Mijn oude ben ik helaas verloren omdat mijn polsen een stuk smaller zijn geworden. Het kleinere model wat ik nu om heb zit perfect… misschien is het wel mijn geluksbandje… ik doe ‘m in ieder geval nooit meer af..

Livestrong… je zou het ook kunnen lezen als Runstrong.. en dat wilde ik vandaag.. hard.. 13:50 uur, het startschot. De snelle runner met krullen ging er vandoor en ik achter hem aan, iedereen achter ons latend. Het ging hard, de eerste kilometer ging in 3:17min/km, (18,2km/u) veel te snel natuurlijk.. de tweede kilometer in 3:41mim/km (16,3km/u). De snelle man moest ik laten gaan maar kon hem nog redelijk volgen met een gat van 20 – 30 seconden. Mijn hartslag lag zo rond de 184bpm en het was flink doorwerken langs de Zegerplas. Kilometer 3 ging in 3:46min/km (15,9km).. even een dipje..

Nu weer proberen op te pakken.. ongeveer 400 meter achter mij probeerde de eerste dame, ik schat haar zo rond de 18, mee te komen. Tijd om weer te versnellen. Kilometer 4 in 3:42min/km (16,1) en nu richting de baan. Ik hoorde Miranda en de kids weer gillen (ze waren even komen kijken) en de 5e KM ging in 3:39min/km (16,4km/u). De laatste 126 meter perste ik er nog alles uit en ging op 3:19min/km (18,0km/u)… wat een finish…

Even bijkomen en de winnaar feliciteren. Hij vertelde dat hij geen AAV’36 lid was maar zich aan ging melden bij loopgroep Aart Stigter.. goede keuze 🙂


De buit van vandaag
De buit van vandaag

Even wat warms aangetrokken, prijsje opgehaald: een bak narcissen en de beker. De narcissen komen goed uit, zo op Valentijnsdag… het is weer eens wat anders dan een lieve tekst op een kaartje nietwaar?


5km data

Een mega-PR, mijn vorige 5KM, in 2007 (en mijn enige) heb ik ooit zelf gemeten en was in 20:35. Vandaag is de data van de loop:
5,13km, 18:33 min, gemiddeld tempo: 3:37min/km, gemiddelde snelheid 16,6km/u, max 23,9km/u (toen we van start gingen), gemiddelde hartslag 185bpm, HFmax: 192bpm. Eindtijd op 5KM: 00:18:07 , zie hier de uitleg

maar.. er zit nog meer in.. gisteren kreeg ik bij Nike HQ de Nike Luna Racer… (dank je Cem!) Jemig wat zijn die dingen licht! Gisteravond een stukje op gelopen en je vliegt werkelijk. Toch durfde ik het nog niet uit te proberen vandaag. Eerst maar even trainen met en wennen aan de Lunars en over een tijdje weer een 5KM… eens kijken wat er dan gebeurt!

Finish-foto?


Finish 5KM
Nog even alles eruit persen voor de finish op de 5KM.
Foto met dank aan AAV’36

>