Parcours maRRathon verkend

Het parcours voor de eenmalige 42.194KM zat in mijn voor de helft in mijn hoofd maar voor de helft is niet voldoende. Gisteravond dus plaats genomen achter de pc en via Garmin Connect een route uitgezet.

Opdracht: bekende plekjes in Alphen aan den Rijn die goed en veilig te ‘belopen’ zijn maar ook leuke stukjes natuur. Genoeg te vinden hier.
De route was gisteravond laat gereed en je kunt ‘m hier op Garmin Connect zien en eventueel ook doorsturen naar je Garmin Forerunner.

En ja, als je dan enthousiast bent over een route wil je die natuurlijk gelijk proberen maar om nu direct een marathon te gaan lopen is misschien niet zo’n goed plan… dan maar op de fiets.. vroeg opgestaan en toen het bijna licht was op naar AAV’36 waar de start zal zijn op 19 februari (12:00 uur)

parcours van de maRRathon van Alphen aan den Rijn

De route voert door het sportgebied, langs de Zegerplas, over de golfbaan richting de dijk die heel Noord-Alphen doorkruist waarbij ook langs De Ridderhof zal worden gelopen. Daarna verlaten we Alphen even voor een kleine lus langs de Wijde Aa in Woubrugge om weer via het oosten Alphen weer binnen te lopen.

We steken de Oude Rijn over, die Alphen in tweeën splits (de Hoge en Lage zijde) en lopen toch langs Avifauna (was niet helemaal de planning maar dat is wel een heel herkenbaar punt) en via de gevangenis richting het centrum waarbij we langs de startplek van de 20 van Alphen zullen lopen.

Door het NS station naar de wijk Kerk en Zanen, langs Archeon en door de polders. Erg druk met hardlopers hier, niet zo gek wat het is hier erg mooi. Met name het Bedelaarsbos is een aanrader, een mooi pad richting de Gouwe. Niet zo gek dat we dus ook die kant op gaan 🙂

De rivier de Gouwe van Alphen naar Gouda gaat is vooral bekend van de ophaalbruggen waarvan er één in Alphen ligt. Via deze brug naar we weer terug richting de sportvelden. Als AAV’36 in zicht komt moeten we nog even de 42,194KM volmaken met een stukje langs Wet ‘n Wild, een waterpark aan de Zegerplas.

Volgens mij is het best geluk om een leuke route te maken… en.. we zitten nog niet vol, dus je kunt je nog steeds aanmelden voor de 42,194KM van Alphen aan den Rijn!

Zomaar even een plaatje langs het parcours - de draaispoorbrug over de Gouwe en de ophaalbrug in de achtergrond

>