Bezoek aan Nike Europe

Martine had vanmiddag al een ‘teaser’ op haar blog gezet: Vandaag waren wij te gast op het Europese hoofdkantoor van Nike in Hilversum. Op uitnodiging van Stephan, PR Manager Nike Benelux, mochten wij een kijkje nemen in het kloppend hart van deze enorme organisatie.


Nike Europe
Martine en RR bij Nike Europe

Het Nike gebouw aan Colosseum 1 in Hilversum is enorm. In de centrale hal werden we ontvangen door Stephan en zijn collega Cem. Zij lieten ons het gebouw zien en de faciliteiten daar… onze monden vielen open van verbazing. Direct aan het gebouw ligt een atletiekbaan, in het pand zijn fitnessruimtes, een spinningzaal, basketbalveld, uitgebreide kleedkamers met dito douchegelegenheid en een wow, enorme, Nike store.

We hebben met elkaar uitgebreid gesproken over diverse Nike en running onderwerpen. Ik vroeg Stephan naar het beleid van Nike over het sporten bij Nike tijdens werktijd… zijn antwoord was eenvoudig: “als je werk af is kun je sporten!” Het pand dagelijks toegankelijk (24 uur als ik het goed onthouden heb) en de sportmogelijkheden staan voor de 1700 werknemers uit 35 landen (!) dus praktisch altijd beschikbaar….. mmm, toch maar eens hier kijken voor de jobs bij Nike

In de Nike store lieten Stephan en Cem vele nieuwe artikelen van hun merk zien, zoals de nieuwste schoenen en kleding. Leuk om te noemen zijn de ‘retro-artikelen’. Nike brengt b.v. de eerste hardloopschoen opnieuw uit als vrije tijdschoen. Echt grappig om te zien hoe de eerste hardloopschoenen uit de 70 jaren eruit zagen met de ‘wafelijzerzool’. Stephan gaf mij de nieuwe Nike+ Air Pegasus, voorzien van de bekende inkeping voor de Nike+ iPod sensor.


Nike+ Air Pegasus
Eén van de bekendste hardloopschoenen nu ook in Nike+ uitvoering

Martine werd ook verwend met nieuwe schoenen maar dat lees je later op haar blog. Toezeggingen voor trailschoenen (voor Martine) en Nike Free (in- en uitloopschoen) zijn ook gedaan… we willen alles wel testen hoor 🙂 … Ken je de uitdrukking “kids in a candystore”? Zo voelde Martine en ik tussen de uitgebreide collectie. We mochten Stephan’s badge lenen tegen een zeer riante korting Nike artikelen kopen. Ik hield het bescheiden met een shirtje (moet nog op vakantie) maar Martine had bijna een winkelwagentje nodig.


Nike Store
Uitgebreide collectie in de Nike Store

Na de tour door het pand namen we afscheid van Cem en vroeg Stephan ons: “stukje lopen?” Nou graag! Niet veel later liepen we met z’n drieën ruim 5KM ontspannen door de bossen rond Hilversum… een mooie afsluiting van een hele leuke ochtend bij Nike Europe. Stephan en Cem, nogmaals dank voor de uitnodiging! Het was Top!


Martine en Nike
Martine fotografeert de godin van de overwinning, Nikè

Na afloop hebben Martine nog even bijgekletst met een broodje en een drankje in een luchroom/bakkerij (na een kleine omweg, want mijn Nokia navigatie ziet eettenten waar ze niet zitten)…. Na de avonddienst van Martine meer over deze dag op haar blog!

>