Op naar mijn 9e marathon

In 2006 heb ik geroepen: “Ik doe maar één marathon” maar dan wel gelijk “the most exciting Marathon of the World”.. juist, New York City… maar ja, al snel volgde het plan om twee marathon per jaar te lopen. 2007 werden Rotterdam en Berlijn gelopen. 2008 stonden Utrecht en Amsterdam op de planning maar Utrecht viel uit vanwege een enkelblessure en werd de tweede marathon van dat jaar nog even ingehaald met één van de laatste marathons in het jaar, Purmerend.

Nu in 2009, komt de teller op 4 marathons in een jaar te staan. Na Utrecht alsnog goedgemaakt te hebben en Leiden als training met Claudia gelopen te hebben volgde de Haarlemmermeer marathon waar mijn huidige pr van 3:06:33 samen met Juriaan en Rik is neergezet. De vierde marathon van 2009 ga ik volgende week zondag lopen op Terschelling: de Berenloop


20090420-berenloop.jpg
RR’s 9e marathon

Terschelling zal volgende week ‘bezet’ gaan worden door vele, vele hardlopers die daar de halve of hele marathon zullen gaan lopen. Ook een grote groep webloggende hardlopers zullen op dit 3e waddeneiland aanwezig zijn. (Jij ook?) Voor mij wordt het een familie-uitje want de complete RR.nl familie gaat mee. De laatste keer dat ik op Terschelling was is alweer 12 jaar geleden. Tijd om het dus weer even opnieuw te ontdekken, met de RR juniortjes.

Wat de marathon mij gaat brengen weet ik niet. Ik vind de voorbereiding deze keer niet optimaal. Heb wel veel gelopen maar weinig >30KM duurlopen. Ook waren er wat omstandigheden waarbij ik mijn trainingen moest aanpassen. Een valpartij in Kijkduin, een flinke blaar onder mijn rechtervoet en en nu ook nog een ‘snotkop’ … Morgen zal ik weer eens een rustige loop gaan doen om te kijken of de blaar hersteld is. Als dat goed gaat volgt maandag of dinsdag een laatste lang loop en dan is het afbouwen en begin van het bekende marathon eet-en-drink regime. Wat mijn tijd gaat worden op Terschelling? Geen idee. Ik weet ook niet wat ik ga doen daar.. ja, lopen.. maar hoe snel.. deze keer ga ik met een open mind de marathon in.. wie weet levert dat nog een verrassende eindtijd op.

Ik wens alle berenlopers een relaxte “tapering-off*” week toe!

*tapering-off: de afbouwperiode voor een grote wedstrijd (marathon) waarbij en minder (intensief) gelopen wordt en er aandacht wordt besteed aan het stapelen van koolhydraten en het voldoende drinken.

>