JVC loop, aerohead en weekend

Het is al een behoorlijke tijd geleden. De laatste loop naar en van JVC was op 3 april… die dag herinner ik mij erg goed… een schitterende dag waar het lopen gepaard ging met een mooie zonsopgang. Hoe anders was het gisteren..

Toen ik om 06:55 uur van huis vertrok regende het… mijn jack kon de regen nog wel aan maar na ongeveer 5min braken de wolken open… voor 4KM lang kreeg ik een bak water over mij heen waar een gemiddeld Afrikaans land een jaar lang op moet wachten. Alles zeiknat.. maar gelukkig ging de stortbui over in een miezerbui. Tempo hield ik maar wat hoger dan normaal om warm te blijven en twee collega’s die bij JVC buiten stond te roken hadden diep respect voor mijn loop door de regen.. Dank mannen.


20090612-regen.jpg
Ochtendloop onder natte condities

Gelukkig klaarde het weer op en de terugweg kon ik in een korte tight en korte mouwen shirt, in de zon en met de wind mee naar huis. Zin in een schema had ik even niet.. lekker loslopen.. alhoewel.. is 12,2km/u loslopen…. het ging zonder erbij na te denken, dus waarom niet?

Data: heen: 13,1KM, 1:09 uur, 5:18min/km, 1092Kcal, 150bpm. Terug: 13,0KM, 1:04 uur, 4:56min/km, 1096bpm (geen hartslagband om)

Vanavond heb ik weer een korte koppie laten aanmeten. Tondeuse standje 2 moet er voor zorgen dat de luchtweerstand tijdens de 12 uurs estafette tot in minimum blijft beperkt. Het was even leuk met mijn kapster bij te kletsen en op één of andere manier gaat het gesprek altijd over hardlopen… De Roparun deze keer..

Verder wordt het een rustig weekendje. Geen wedstrijden deze maand behalve dan de #12uDH. Anderen gaan dit weekend wel hun best doen. Ik wens iedereen succes met de halve van Zwolle, de Marathon van Amersfoort en de 50KM van Voorne.

>