Van alles wat hier in Slovenië

De temperatuur loopt hier ‘s ochtends snel op dus de beste tijd om te lopen is tussen 0700 en 0800 uur. Langs de camping is een joggerspad aangelegd van 3,5 kilometer. Een soort dijk met daarop gras en een smal bandenspoor. Echt lekker loopt het niet en na het joggingpad ben ik door een of ander weiland gegaan richting Kroatië 🙂

De weg kwam uit bij een parallelweg langs de snelweg Ljubljana – Zagreb maar omdat ik niet zeker wist of die weg wel weer bij de camping zou uitkomen ben ik toch maar weer omgedraaid. Na een uur lopen was ik weer terug bij de tent. Het blijft bijzonder.. zo’n ochtendloop.. zeker voor een avondmens.

Verder hebben we ons wel vermaakt. Donderdagmiddag een trip naar de grotten van Kostanjeviska. Misschien niet zo mooi als de nr.1 attractie, Pastonje maar wel indrukwekkend.


de grotten van Kostanjeviska
Heel mooi om te zien

Een 11 meter hoge stalactiet verbonden met een stalagmiet. Een stalactiet groeit 1cm per 100 jaar.. reken maar uit..


Vrijdag hebben we een leuke kanotocht gemaakt over de Krka, een zijrivier van de Sava. Een schitterende omgeving om vanaf het water te ontdekken.


kanotrip

Vrijdagavond was het nog spannend hier. Er was een stormwaarschuwing afgegeven en zo rond een uur of 10 begon het echt te spoken hier. Geen regen, die viel met bakken uit de lucht in de buurt van Ljubljana maar hier was het even een kwartier of zo heel hard aan het waaien. we hadden voor de zekerheid al een evacuatie-rugzak klaar staan maar gelukkig viel het allemaal wel mee. Midden in de nacht barstte er wel een zeer flinke onweersbui los. Slagregen met donder en bliksem. Iedereen wakker behalve Wouter. Die heeft door alles heen geslapen. Een paar bomen konden de storm niet aan maar alle tenten zijn blijven staan.

slecht weer
De bergen zijn niet meer te zien

Het heeft vandaag tot 15:00 uur geregend en nu klaart het weer op. Nu is het 14 graden. Morgen is het weer lekker zwembroek weer…

Dit weekend wordt er nog twee keer gelopen, dinsdagochtend vertrekken we weer. Waarschijnlijk is dit mijn laatste bericht vanuit Slovenië. Woensdag weer een update vanuit Alphen aan den Rijn.

Ter afsluiting nog wat foto’s, ook enkele op verzoek:


betere bezineprijzen
Euro 95 benzine is hier maar 1,129 !!!!

bruin
Zo vader zo zoon… Wouter is bruiner 😉


De meiden bij de tent

doe mij maar een blikje
Toch nog een paar leuke Sloveense in hippe bikini’s


>