Op naar de Den Haag Strand Marathon

De trainingen zijn weer in volle gang.. deze keer voor de Den Haag Strand Marathon! Tijdens de trainingsloop over het parcours van de Zuiderzee Marathon raakte ik in gesprek met Mieke die die dag ons op de fiets begeleide. Ze vroeg of ik haar wilde hazen op een halve marathon. Natuurlijk zeg ik geen nee als ik door een leuke hardloopster wordt gevraagd.

Niet veel later stuurde ze mij een berichtje of ik het een probleem vond om haar niet op een halve maar op een hele te hazen. Na overleg met haar trainer Ben wilde Mieke nu wel eens voor haar eerste marathon gaan! Ik was gelijk enthousiast en zei dat ze maar een mooie marathon moest uitzoeken, bijvoorkeur eentje die ik nog niet heb gelopen.

Kort daarna volgde het bericht of ik haar wilde begeleiden in de strandmarathon van Den Haag… “mmm, die heb ik vorig jaar al met Jolanda gelopen maar ok, is goed…” Mieke antwoordde dat ik hem nog niet gelopen had. Dit was niet de Scheveningen – Zandvoort Marathon maar de 3e editie van de Den Haag Strand Marathon op zondag 8 januari 2012. Een kleinschalige marathon georganiseerd door The Hague Road Runners, waarbij de opbrengst naar een goed doel gaat. De start van de marathon is bij het clubhuis vlak bij Duindigt in Wassenaar, vandaar vertrekken de lopers richting het strand van Scheveningen om daar richting Noordwijk te lopen. Bij de bouvelard maak je een 180 graden draai een loop je terug over het strand richting de boulevard van Scheveningen en vandaar weer terug naar het clubhuis. Al met al bijna 36KM over het strand!

Foto: Den Haag Strand Marathon.nl

Diep respect voor Mieke die haar eerste marathon over zo’n pittig parcours gaat lopen. De Den Haag Strand Marathon wordt 2 x per jaar gehouden, elke 2e zondag van januari en juli. Twitteraar @iwannarun78 heeft de zomereditie gelopen, lees hier zijn verhaal…. de naakte mannetjes waar hij over schrijft gaan we vast niet tegenkomen in de winter ….

A.s. zaterdag gaan we het parcours voor ongeveer de helft verkennen. Ik heb er heel veel zin in!

De lange duurlopen zijn inmiddels ook weer opgepakt. Afgelopen zondag had ik het feestje van mijn moeder die 18 november 80 jaar is geworden. Even lekker met de familie en vrienden bowlen en uit eten. Toen ik weer thuis was realiseerde dat ik eigenlijk 30KM moest gaan lopen maar het was inmiddels al bijna 21:00 uur.. En zo vertrok ik om 21:15 uur voor een lange duurloop. Het was onwijs mistig en de hoofdlamp waar ik mee liep had ik echt wel nodig. Op sommige stukken waar geen straatverlichting aanwezig was het zicht soms maar een paar meter en moest ik mijn hoofdlamp op de grond laten schijnen zodat ik kon zien waar ik moest lopen.

Voordeel van zo’n training is dat het héél rustig is op straat. Ben onderweg welgeteld 1 wandelaar en 2 fietsers tegengekomen. Onderweg was ik aan het rekenen hoe ik moest lopen om die 30KM vol te maken. Halverwege plakte in een lusje in Leiderdorp en een kleine omweg in Zoeterwoude eraan en dan is het toch wel heel leuk om te zien dat ik uiteindelijk bij mijn voordeur precies 30KM heb gelopen… het was toch inmiddels al wel 00:15 uur.. De automobilisten die mijn onderweg hebben gezien moeten vast gedacht hebben: “wat is dat voor mafkees met zijn lamp en nog zo laat op pad… ” laat ze maar.. ik vond het heerlijk lopen!>