Hoka One One – Run-date-run met @MooiAfscheid en Nimbus 15

Het is komkommertijd… weinig blogpostjes simpelweg omdat er niet zoveel gebeurt. Uiteraard gaan de trainingen voor de Marathon van Eindhoven gewoon lekker door. Toch is er over de afgelopen week wel wat te melden:

Onlangs kwam Esther bij mij op bezoek met nieuwe schoenen. De Hoka One One. Bijzondere schoenen, dat zie je al gelijk. Hoka OneOne, wat in het Maori “zweven op aarde” betekent is bedoeld om je te laten ‘vliegen’. 2,5x dikkere zool en dus meer schokdemping. De schoenen zijn met name geschikt voor ultralopers. Ze zien er nog al lomp uit maar uiteindelijk zijn de schoenen die ik getest heb, de Bondi, slechts 3 gram zwaarder dan de Nimbus 14 (326 tegen 323 gram). Het ‘ronde’ ontwerpt ‘lanceert’ je elke keer als je afwikkelt. Van het ontwerp moet je houden: botsauto’s, schoen op een schoen en piposchoenen zijn o.a. wat termen die ik gehoord heb terwijl ik de Bondi’s liet zien. Anderen zijn juist erg enthousiast en prijzen het ‘lopen op kussens’-gevoel doordat de middelzool 30% zachter is dan de normale hardloopschoen.

Passessie van de diverse modellen Hoka One One

Ik heb de Bondi’s twee keer gebruikt, op korte rondjes van 6 en 11KM. Persoonlijk vind ik het niet mijn schoen. Ik zak teveel door naar binnen, zoals ik ook doe op bijvoorbeeld de Nike Free’s en Lunar Racers. Het is duidelijk dat ik een stevig(ere) kuip nodig heb bij de hiel. Misschien beheers ik ook niet helemaal de juiste techniek, want bij het afwikkelen strek ik mijn onderbeen erg ver naar achteren met de Bondi’s aan waardoor ik last van mijn achillespezen kreeg. Ik ga de Bondi’s weer aan Esther geven, mijn ‘blessure-gevoelige’ benen zijn nu eenmaal gewend aan de Nimbus. Wil je meer weten over de Hoka One One in Nederland ga dan naar de Hoka One One Facebook pagina

De Hoka One One en de Asics Nimbus 15

Ook was er deze week een bijzondere ontmoeting. Ingrid, een gezellige hardloopster uit Belgisch Limburg, waarmee ik zo af en toe digitaal contact heb, was dinsdag in de buurt van Alphen aan den Rijn. Ze stelde voor om elkaar even te ontmoeten omdat wij elkaar nog niet eerder hadden gezien. Een paar dagen voor haar komst stuurde ze mij een berichtje: “van wat voor vla houden jullie?” vla? zal ze nou echt vla meenemen? Nou ja, ik antwoordde “chocolade is altijd goed maar als je vlaai bedoelt is chocolade nog steeds ok” … Later hoorde ik van haar dat je in Limburg vlaai gewoon vla noemt.. tja, dat weet deze Alphenaar natuurlijk niet.

Precies zoals afgesproken stond ze om 19:30 voor de deur, kijk daar houd ik van. Ze is net zo enthousiast “in real life” als op twitter. Na een kennismaking even omkleden om naar buiten te gaan. Een flinke bui hield ons niet tegen en met, toen nog, de Bondi’s aan gingen we naar buiten. Al hardlopend nam ik haar mee door Alphen aan den Rijn en dat is toch wel wat anders dan Limburg. De vlakke polders en weidse uitzichten tegenover de heuvels in haar omgeving. Ingrid traint 3 x per week en doet dat in haar provincie alleen of met een loopmaatje maar ze zou wel eens op de baan willen trainen. Toen ze dat zei, liepen we om de Zegerplas heen, vlak bij AAV’36 dus ik vertelde dat we even langs de club gingen. Toen ze bijna de atletiekclub voorbij wilde lopen, zei ik “kom op, je wilde toch een baantraining?” en lachend liepen we over het tartan van mijn club. Langs de Oude Rijn weer terug naar huis en daar relaxen met een heerlijk stukje vlaai. Dank je wel voor je komst Ingrid en ik kom zeker nog een keer jouw kant op om het Limburg van België te ontdekken 🙂

Ingrid en RR, klaar voor een run-date-run rondje door Alphen a/d Rijn

Donderdag was het weer tijd voor mijn halfjaarlijkse bezoek aan Lafoot, mijn hardloopspecialist en schoenleverancier in Hilversum. Vraagbaak voor veel hardlopers en al menig RunningRonald.nl lezer is bij Herman langsgeweest voor advies. Herman heeft een uitgebreid looplab in zijn winkel aan de Zon en Maanstraat in het centrum van Hilversum. In dit looplab worden je loopbewegingen niet alleen van achteren bekeken, maar vanuit diverse camerahoeken. In combinatie met complexe analyse-software en Herman’s ervaring als bewegingsexpert is al snel een goede schoen gekozen. Jaap, de podoloog die op donderdag zijn praktijk in de winkel heeft, kan gelijk passende inlays aanmeten als dat nodig mocht zijn. Kortom, loop je al een tijdje te tobben met een blessure of twijfel of je wel op de juiste schoenen loopt dan is een bezoekje aan Lafoot zeker aan te raden!

Al sinds 2007 loop ik op de Asics Nimbus. Toen begonnen bij de 8 en donderdag mocht ik de nieuwe Nimbus 15 mee naar huis nemen. De nieuwe zijn iets zwaarder dan de 14, (323 tegen 342 gram) maar ze lopen weer heerlijk. Ben net terug van een rondje van 75min inclusief wat versnellingswerk. In het begin ging het wat moeizaam maar na een kilometer of 8 ging het weer soepeltjes. Nee, ligt niet aan de schoenen, ik ben echt aan vakantie toe.. and guess what?… die is vandaag begonnen!

Mijn nieuwe sloffen – Nr. 15 van de Nimbus – met dank aan www.Lafoot.nlDe Garmindata van de training met Ingrid

>