Lekker zwerfloopje

Toch een nog een verhaaltje op de zaterdagavond…. Wat doe je als je inmiddels alle wegen in de directe omgeving hebt gehad? Je gaat naar Map24.nl en zoekt iets nieuws uit. Vanavond werd het dus een echt zwerfloop (een term van Zwerfloop-Master Jan). De route ging vanaf Alphen a/d Rijn naar: Rijnsaterwoude, Afslag Nieuwveen, Langeraar, Papenveer, Ter Aar en weer terug aan Alphen.

Het eerste stukje was leuk want hoe vaak komt het voor dat je de hele breedte van een provinciale weg tot je beschikking hebt:


N207
De N207 van Alphen naar Leimuiden / Amsterdam

De N207 is voorlopig voor groot onderhoud afgesloten en je loopt dus heerlijk rustig over de weg richting de afslag Nieuwveen. Het begin van de N207 is goed te doen, het asfalt is weggeschraapt maar daarvan voel je weinig. Verderop loop je op de onderlaag (kiezelstenen) en dat is al wat minder maar toen de N207 overging in een zandbank moest ik er gelukkig weer vanaf. Ik wel het idee dat je eigenlijk niet op deze weg in aanbouw mag lopen.. zal die flitskast nog werken?? maar goed dat ik mijn runningronald.nl shirt niet aan had.


Verboden hard te lopen?
hardloper in overtreding?

wegwijzer

Door Nieuwveen een Langeraar loop je lekker door de polder. Via map24 had ik gezien dat ik in Langeraar het Kerkpad moest hebben, een fietspad dwars door het midden van de Langeraarsche Plassen. Nadat ik de kerk van Langeraar was gepasseerd leek het mij logisch dat het Kerkpad vlakbij was.. en inderdaad.. aan het einde van dit pad naar rechts ?? Geen bordjes maar mij gevoel zei dat ik goed ging.. toch?? Een eindeloze weg door Papenveer… ik begon een beetje rekening te houden met een duurloop van 2:30 (of meer) maar pufff daar, in het donker, was dan toch het verlossende ANWB bord: Ik zat op de goede weg. Nu richting Ter Aar.. maar niet naar links want dan loop je om…. snapt u het nog??

Het was een lekker loopje, nog wel op mijn oude Nike’s want 2 uur op mijn nieuwe schoenen durfde ik nog niet aan. Wel hoop ik dat het weer snel wat koeler wordt zodat ik wat vroeger van huis kan. 23:20 thuis aankomen is niet echt handig. Ben ook door veel donkere paden en lanen gegaan.. niet echt de plek voor de gemiddelde hardloper (v/m) maar ben zelf niet zo bang uitgevallen..

data: 2:09 uur, 19,6 KM, 9,1 KM/u, 1748 Kcal en een nette HF van 139.

>