Progressie schept verwachtingen

Allereerst allemaal hartelijk dank voor jullie leuke reacties op mijn 15KM wedstrijd van zaterdag. Runnigman Pieter maakte er een speciale vermelding van op zijn blog en Marathon-Geert heeft zelfs een half bericht aan mijn tijd van 59:26 (officiële uitslag) gewijd.

Marathon-Geert, de superblogger uit het mooie Muizen (B) heeft mij via email het volgende laten weten:


Utrecht Marathon
kijk, we veranderen de planning een beetje: we spreken op voorhand iets af (ik kom zondagavond in Utrecht aan; hopelijk kan ik m’n startnummer nog ophalen), maken elkaar lekker zenuwachtig (da’s bij mij in 12 seconden gebeurd … 😉 ) en op maandag zien we elkaar in het startvak. De eerste 5 kilometer sleur ik je door het gepeupel (ik ben een snelle starter) en daarna loop je gewoon om je PR naar de 3u00 – 3u03′ te brengen (meer dan realistisch volgens je huidige vormpeil). Diezelfde dag nog zeg je dat je me enorm dankbaar bent om de eerste 5 kilometer haas gespeeld te hebben, je feliciteerd me met m’n mooie eindtijd van 3u12′ (ik krijg toch ergens wel een inzinking) en we blijven ce beste vrienden … deal?

Serieus, ik zou het spijtig vinden om je progressie deels tegen te houden omdat je ooit in een ver verleden (enkele weken vooraleer je écht hardloper werd) hebt beloofd om in Utrecht samen te lopen. Ik zou er persoonlijk veel meer voldoening van hebben om je een grandioos PR zien neer te zetten dat de ons bekende bloggerswereld met stomheid zal doen slaan …

De afspraak was om samen met Geert naar 3:09 te gaan lopen tijdens de marathon van Utrecht, nu wil Geert mij alle ruimte geven om voor een nog scherpere tijd te gaan… Ik vind het heel aardig van Geert maar voorlopig moet ik eerst mijzelf maar eens zien te bewijzen op die moeilijke afstand van 42,2KM


Finish 15KM
De finish van afgelopen zaterdag. Foto: AAV’36

Het verbeteren van mijn PR’s de afgelopen maanden is leuk maar al die progressie schept blijkbaar verwachtingen onder de lezers…ik krijg zelfs vragen waar die progressie toch vandaan komt.. een duidelijke verklaring heb ik niet, wel zit ik de laatste tijd erg lekker in mijn vel en gaat het lopen gewoon goed… en zolang het gaat zal ik proberen die progressie vast te houden maar een eindtijd tegen de 3 uur in Utrecht….. ik weet het niet… eerst maar een mooie tijd lopen op de 10EM in Uithoorn en de 20KM in Alphen… daarna zien we wel weer verder…. met slechts een kleine verbetering van mijn tijd in Purmerend ben ik al blij!

En Geert, ik maak het met je goed. JVC collega Marc, redactiemedewerker van dit blog heeft al wat hazen geselecteerd en deze heeft mijn goedkeuring gekregen… nu maar hopen dat je haar bij kunt houden.. maar eh.. misschien pik je mij wel op bij 40KM als ik kapot ben en toch samen met jou gewoon 3:09 loop… want dat ga jij halen!


Haas voor Geert
<%popup(20090112-haasvoorgeert.jpg|900|675|Klik hier)%> voor de vergroting van Geert’s persoonlijke Utrecht Haas

>