Live Tracking tijdens Marathon Rotterdam

Eindelijk mag het nieuws naar buiten… iets waar Harmen van TTSM en ik al een week of drie met elkaar over mailen.


TTSM Live Tracking
Live Tracking via TTSM

Tijdens de Marathon van Rotterdam zal het mogelijk zijn mij via TripTracker SportMate live te volgen!

Hoe werkt het? Ik krijg van TTSM een telefoon (PDA) met een GPS ontvanger te leen. Deze kleine telefoon kan in het fototoestel-vakje mijn drankgordel want ik mag van haas Koen geen foto’s maken. Vlak voor de start zal ik via een server verbinding maken met een server van TTSM en mijn route wordt live op een Google Earth kaart getoond.

Het TTSM team heeft het voor elkaar gekregen dat de intervalstijd slechts één seconde is. Dat wil zeggen dat elke seconde het (hardloop)poppetje over de Google kaart verder beweegt. Harmen liet het vanavond aan mijn zien. Terwijl hij in zijn auto met een gangetje van 40KM per uur door een dorpje tussen Veenendaal en Tiel reed, zag ik, tot groot vermaak, waar hij stopte, de kruisingen overstak en uiteindelijk zijn auto parkeerde… echt onwijs gaaf!!

Volgende week zal ik nog wat testjes uitvoeren en op de marathondag 11:00 uur kun je via TTSM Live Tracking “mijn” race volgen. Harmen zal op de TTSM site aandacht geven aan mijn loop voor KWF kankerbestrijding… wat kan zo’n samenwerking toch mooi zijn!

Hardloper Hans stuurde mij ook nog een leuke link. (Thanks Hans!) Bij de Gemeentewerken Rotterdam kun je een Google Earth map (kmz) downloaden. Dit is een drie-dimensionale weergave van het parcours.

Heb je Google Earth en de kmz map gedownload, dubbelklik op de kmz file en selecteer de ‘speld’ Play Fortis Marathon en druk op de play toets… echt heel mooi om te zien!


R'dam in 3D
Nu het parcours in 3D en de 15e in Live Tracking!

Het parcours is ook zonder Google Earth te bekijken op TTSM.com. Klik hier

O ja, er is ook nog gelopen. Dinsdag een lekkere interval van 5-4-3-2-1 minuten in Zg+, zeg maar lekker rap) met tussenpauzes van 3 minuten en vandaag een loop van 60 minuten met 35 min Z1-2, 20 min Z2-3 en 5 min Z1-2. Over die laatste loop vind je alles terug op TTSM.>