Actimel Weerstandsloop 2007

Weerstandsloop 2007

De Actimel Weerstandsloop 2007: Groot succes!

De avond begon nog eerst met nog twee uur slapen om zo uitgerust in Zeeland aan te komen. ‘s middags had ik kontakt gehad met Martine. Het leek mij wel leuk met z’n drietjes naar Neetje Jans toe te rijden. Eerst Ingrid opgehaald en daarna Martine in “haar” ziekenhuis in Rotterdam Zuid.

Ze kon wat eerder weg en daardoor waren we om 00:00 uur in het Expo Centrum op het werkeiland. Nog niet koud binnen kwam een man op ons af en zei: “jij bent Ronald en jij bent Martine”. Het was de enige echte Ren je Rot John. Martine en ik zaten al met John te dollen dat vanaf vandaag geen mystery-man meer zou zijn (hij heeft geen foto’s op zijn blog).. gelukkig had John daar geen probleem mee.


Actimel team
Renjerot John, Martine, Geert, RR en Ingrid
Het Actimel blog team

Verder was het een weerzien van bekenden voor Martine en Ingrid (wie kent ze niet?) waaronder de hardlopende weerman Leen en last maar zeker not least onze Belgische afvaardiging in de persoon van Marathon-Geert

Na de toepraak van de directeur van Danone waar Actimel een product van is volgende de hilarische uitleg van twee ‘foute nichten’ die voor en na de loop het geheel aan elkaar babbelden. Eén van de komische uitspraken tijdens de briefing, denk er zelf even het foute accent bij: “Mocht u onverhoopt op de dam in het water vallen, geen paniek! Zwem niet tegen de stroom in maar maak u zo kleeeein mogelijk. Met een beetje geluk past u zo door de kering heen en komt u daarna in rustig water. U kunt dan, op uw gemak, terugzwemmen naar de kant maar waarschijnlijk zijn de jongens van de reddingsmaatschappij al bij u”


01:20 vertrek richting de start. Met 6 bussen vol werden de lopers naar Schouwen-Duivenland terug gereden. Om 02:00 precies werden we door de ‘nichten’ weggetoeterd en vertrokken zo’n 300 lopers richting het Neetje Jans eiland.

Tussen de lopers veel Zeeuwen, maar ook, zo bleek later, mensen uit Groningen, Friesland en Brussel, zelfs een loper in een life-size actimel fles die toch nog 13 km/u liep, knap.


Het flesmannetje
Het Actimel-fles-mannetje. Foto: Actimel Weerstandsloop

Geert vertrok als een raket en was niet bij te houden. Ik sloot aan bij het groepje van de actimelfles maar zij liepen voor mij gevoel niet lekker constant. Ik breek, bij het einde van de stormvloedkeering, weg van de groep en alleen één man haakt aan die het tempo van 4:30 blijkbaar ook lekker vind. Samen met die man, Arthur uit Middelburg (hoorde ik later) liepen we tegen de wind in naar de zuidkant van het werkeiland. Onderweg passeren we wat poortjes die de afstand registeren mbv een chip in het startnummer. Om de zoveel honderd meter wisselen Arthur en ik van koppositie zodat we om de beurt even mogen bijkomen.

start
De loopgroep vlak na de start. Foto PZC

Na 6,3KM is het eindpunt het werkeiland bereikt en draaien we met de wind mee… oeff, nu is het wel erg warm met thermoshirt, shirt en windjack, dus hup, windjack al lopend uitgetrokken en om mijn middel geslagen. Het tempo kan wat omhoog en na bijna 10KM zijn we weer terug op het punt om tegen de wind in te lopen….nog een kwartier.. het tempo zakt iets terug. We maken nu een korter rondje en kunnen in de laatste 2KM nog wat mensen in halen. Arthur en ik trekken er nog een sprintje uit in de laatste minuut waarna alle EHBO’ers (om de 300 meter stond er één) hun luchthoorn laten gillen. Het uur.. eh, die ene seconde lopen zit erop. Ik stop de Forerunner op 13,33KM. Niet verkeerd.

Weerstandslopers
Zo maar wat weerstandslopers. Aan mijn linkerkant: Arthur.
Foto: Actimel Weerstandsloop


We lopen bijna een kilometer terug naar het expocentrum waar we een lekker ontbijt krijgen met broodjes, koffie, thee en natuurlijk Actimel. Ik kijk op mijn horloge, half 4, de tijd waarop het afgelopen zo zijn maar we zitten nog te wachten op onze medailles… we lopen uit… of.. toch niet.. nee, mijn horloge staat nog op zomertijd..duhhh

Geert on Actimel
Over Geert, die ook nog 1,5 uur moest terugrijden naar de betere buitenwijken van Mechelen maakte mij ik geen zorgen.
Na een overdosis Actimel kon hij nogwel doorgaan tot Parijs


Na ontvangst een mooi pakket zeggen we iedereen gedag. Om 04:30 mag ik weer twee mooie dames weltrusten zoenen en rijd door richting huis. Om 05:30 lag ik weer in mijn bedje, om 07:30 er even uit om Wouter zijn kado’tjes te geven en wat te filmen. 10:00 uur mijn bed uit en feestje vieren met de familie….

Goodies
Leuke goodies voor een seconde lopen…
en ook nog 8 flesjes Actimel in de koelkast


Het is nu 18:30 en heb dringend wat slaap nodig… ga straks maar gelijk met Wouter naar bed… de mini-quiz, gaaap, komt morgen wel.

De Actimel Weestandsloop was geweldig. Een uitstekende organisatie met water en extra verlichting langs de kant en heel veel vrijwilligers. Midden in de nacht vriendelijke Zeeuwen langs de kant die je aanmoedigen en een uitgebreide verzorging voor en na de loop.. en dat allemaal voor maar 10 euro startgeld! Actimel, bedankt!

Data van de loop: 1 uur, 13,33KM, gemiddeld temp: 4:29 min/km, gemiddelde hartslag: 177 bpm. Rondetijden: klik <%popup(20071028-rondetijden.jpg|504|706|hier)%>

>