Aftellen naar Marathon Eindhoven

Nog een weekje… nog 7 dagen voordat ik weer eens een marathon ga lopen waarbij ik niet haas maar zelf gehaasd wordt. Een marathon waar ik diep moet gaan, afzien, bijna kapot over de finish moet gaan komen…. kortom, een marathon waarbij alles mee moet zitten om een PR te lopen.

Marathon Eindhoven 2011

Na mijn laatste snelle marathon, de Berenloop op Terschelling 2009, waar ik mijn huidige PR van 3:03:21 heb gelopen, is het niet meer gelukt om mijn tijd te verbeteren. Een aanval op de 3 uur grens in de Midwinter marathon in Apeldoorn 2010 was een te hoog gegrepen doel en daarna heb een tijd lopen tobben met een knieblessure. Nu, na maanden lang trainen met hulp van mijn coach Rob Veer moet het maar eens gaan gebeuren: een nieuwe tijd op de marathon in de Marathon Eindhoven 2011

Checklist:

1) Een snel parcours, mogelijk het snelste parcours van Europa – check!
2) Een snelle haas: FrankRoadRunner – check!
3) Parcours verkend – check!
4) Hotel aan de start – check!
5) Grootste fan mee: Mrs. RR – check!
6) Koel weer, bijvoorkeur 13 graden en misschien wel een beetje motregen – check….hoop ik…

Bekijk het parcours op de website van Omroep Brabant

Morgen doe ik nog een snelle 10KM wedstrijd in Nieuwegein bij de St. Antoniusloop in Nieuwegein waarbij ook RunNes zal gaan knallen en daarna is het afbouwen en vooral veel rust houden.

Het parcours zit in mijn kop maar als ik het niet meer weet kan ik op de site van Omroep Brabant de route nog even bekijken. De trainingen waren soms zwaar maar ik heb er een goed gevoel over. Ik ga voor de sub 3 tijd….2 uur en 58 minuten bij voorkeur… Volgende week zondag is de start om 10:00 uur … als het goed is weten jullie om 13:00 uur meer… Ik ben er klaar voor!!

ps1: 9 oktober is het onze 14e trouwdag
ps2: Haas Frank heeft startnummer 42,2 en ik 2:58
… dit kan toch niet meer fout gaan?

>