Grote Bos Cross 2006 – Doorn

Vandaag is het een historische dag in weblogland. Maar liefst 16 webloggers zijn aanwezig op de Grote Bos Cross in Doorn.

Een aantal van de bloggers bij elkaar

Een aantal bloggers kwam met de trein dus om 12:30 verzamelden wij ons bij het station van Driebergen. De meeste bloggers waren, zoals afgesproken, een in rood shirt of jack gekleed, dus iedere keer als er weer een ‘rode’ aan kwam lopen was het van: “is dat nou een blogger of niet?” maar gelukkig herkende ik de meesten door de foto’s op zijn of haar weblog.

Petra en Running Ronald - Gemaakt door Jim

Nadat we compleet waren vertrokken wij in colonne richting de bossen van Doorn. Nog even wat foto’s voor de start terwijl andere webloggers al bezig waren met het verkennen van het parcours. De weeromstandigheden waren perfect. Droog, lekker zonnig en weinig wind. Voor mij was het mijn eerste cross en omdat ik mijn (herstellende) enkel niet te veel wilde belasten koos ik voor een rustig tempo. Petra en ik hadden elkaar snel gevonden qua tempo en we hebben samen twee rondjes van 3 km gelopen. Het parcours was goed te doen maar hier en daar erg smal wat voor de snelle lopers soms lastig was met inhalen. Halverwege was er een stuk mul zand wat, in mijn ogen, best link voor de enkels was dus daar nam ik wat gas terug.

Weblogger Jim, die zelf niet mee liep maar als een ware sportfotograaf langs de lijn stond schoot van (bijna) alle bloggers mooie foto’s. Na twee rondjes hield Petra het voor gezien. Mijn enkel protesteerde nog niet en omdat het best lekker ging bestoot ik er nog een rondje aan vast te plakken. Dit rondje was iets minder omdat de meeste snelle lopers mij nu voorbij gingen.. maar ik hield dapper mijn rustige tempo aan. Ik heb voor het eerst in weken weer lekker gelopen. Geen stops nodig gehad om te rekken of strekken… ik mag toch rustig stellen dat het weer langzaam beter gaat en de enkelpijn minder wordt.

Na het derde rondje zocht ik de finish op en niet lang daarna kwamen o.a. Leo, Hans en RW Dreamteamlid Martine over de streep die netjes de vier rondjes volbracht hadden.

Al met al een zeer geslaagde dag! Het was heel leuk om alle bloggers eens “in real life” te ontmoeten. Na afloop zijn er nog wat hardlopers lekker warme chocolademelk gaan drinken maar Miranda en ik vertrokken richting Opa Rob en Oma Ellie die als sinds gistermiddag met onze twee boefjes “opgescheept” zaten.. tijd om de kids op te halen en opa en oma wat rustig te geven…

Bijna alle webloggers bij elkaar
Bijna alle webloggers bij elkaar.
Leo, Petra, Aad, Mirjam, Gert, Hans, Richard, Jim en Fred
Martine, Ronald, Trudie en Michelle

Niet op de foto:
Gert-Jan, Joost en Roberto

Wat mij betreft doen we dit volgend jaar weer in Doorn!

Al mijn foto’s zijn te vinden op mijn Bos Cross Pagina

Ook heel veel foto’s op Jim’s Bos Cross Fotopagina

En nog meer foto’s op de site van hardlopen.nl

>