Het was geel in Zeeland
De gele groep van 2015 - Foto: Petra

De gele groep van 2015 – Foto: Petra

De vaste lezers kennen inmiddels het concept:

Je neemt de laatste 23KM van het parcours van de kustmarathon, je vraagt gezellige hardlopers een bepaalde kleur shirt aan te doen en te verzamelen bij de finish van de kustmarathon in Zouteland. Daarna gaat het hele gezelschap in de bus naar Vrouwenpolder en daar begint het hardloopfeestje met 7KM over het strand om later door de duinen de banjeren.

Zeeland zou geel kleuren vandaag

Zeeland zou geel kleuren vandaag

Voor de 7e keer organiseerde Jacqueline, beter bekend als de Zeeuwse Curly dit hardloopfeest. Wat ooit begon met bescheiden training van 10 man is inmiddels uitgegroeid naar een jaarlijkse hardlooptraining van nu al meer dan 40 mensen. Onderweg hadden we weer de fantastisch verzorging van het echtpaar Günter en Fabiola die alle lopers weer de nodige energie gaven. Dit jaar was het een extra feestelijke gebeurtenis want ik was ook nog jarig die dag! Allemaal dank voor de felicitaties en de kado’tjes!!!

De dag in een notedop:
Samen met mijn lief waren we om 10:00 uur in Zouteland, op het parkeerterrein was het al gelijk een leuk weerzien met heel veel bekenden, daarna in het cafe wachten nog veel meer ‘geelbloezen’ tot we konden vertrekken, met de bus, richting Vrouwenpolder. Na de gebruikelijk groepsfoto mochten we het strand op waar menig badgast ons verbaasd nakeek. Zo’n grote groep hardlopers op zo’n warme zomerdag. Regelmatig kregen we de vraag of de marathon nu al was begonnen, of was het een andere wedstrijd. Eén zwembroekgast was eruit: “ohhh.. het is de Roparun” (Ik had mijn 2010 Tref & Co Roparun shirt aan 🙂 Na 7KM ploeteren over het (naakt)strand konden we even opfrissen bij “de piraat” en moest ik ook wel even het nodige zweet van mijn voorhoofd poetsen. Het stuk daarna door de bossen was lekker, even wat schaduw op onze bollen.

Curly - Alweer voor de 7e keer onze gastvrouw

Curly – Alweer voor de 7e keer onze gastvrouw

Lekker kletsen onderweg, een beetje van voor naar achteren in de groep lopen, leuk om zo weer wat verhalen op te halen. De volgende stop was Domburg waar het lieve Zeeuws/Duitse echterpaar Gies weer met een professionele verzorgingspost op ons stonden te wachten. Altijd helemaal geweldig geregeld! Dank dank dank nogmaals. Vanaf dit punt liepen Merit en Dian de laatste 12KM mee. Nu kwamen weer wat zwaardere stukken in het parcours: duinpaden en flikken trappen omhoog maar gelukkig ook weer omlaag.

Günter en Fabje - alleen al voor hen loop je de Zeeuwe trainingsloop :)

Günter en Fabje – alleen al voor hen loop je de Zeeuwe trainingsloop 🙂

Frank liep lekker door en kwam af en toe even teruggelopen en omdat wij niet helemaal zeker wisten of de groep vooraan wist dat we weer zouden groeperen bij de tank in Westkapelle besloten wij, over de weg, te versnellen om de rest in te halen. Dat was nog flink aanpoten met snelle mannen en vrouwen voorin! Het laatste stuk van het parcours is ook weer pittig, niet zo gek dat de kustmarathon de zwaarste marathon van Nederland wordt genoemd. Bij de trappen richting Zoutelande stonden Günter en Fabiola weer en hier kwam de groep weer bij elkaar om zo samen over de finish in de Langstraat te gaan waar ik voor alle lopers een lekker koek had klaarstaan, want hé, wie jarig is, trakteert 🙂

Het was een zonnige en warme dag. In mijn beleving de warmste editie van onze jaarlijkse training. Leuk om mijn verjaardag zo te vieren. Na het opfrissen/douchen op een mini-camping was het nog even nagenieten met een hapje en drankje in zeerestaurant De Branding. Mijn lief en ik gingen moe maar zeer voldaan naar huis. Wat was het weer een feest daar in Zeeland! Curly, dank weer voor alles! Enne, vergeet niet de video te bekijken!

Mijn foto’s staan op mijn Flickr-album
De data van deze loop op GarminConnect

Heerlijk op je verjaarag lopen in Zeeland - Foto: Fabje

Heerlijk op je verjaarag lopen in Zeeland – Foto: Fabje>