Wet shirt run

Tip van vandaag: kijk ook op de buienradar als je met droog weer van huis gaat. De gebruikelijke dinsdag-intervaldag was een uur lopen met daarin 8 x Zg+ (flink doorlopen) en 3 minuten herstel tussendoor.

Honden aan de lijn!

Bij het inlopen in Z1-2 (137-147 hartslagen/minuut) schoot deze na 10 minuten over de 165. Een grote zwarte doberman kwam op een fietspad recht op mij af, draaide daarna om, ging weer met een noodvaart richting zijn baas en kwam weer op mij af. “Hij doet niets hoor” zei de eigenaar van dit mormel waarop ik antwoordde dat ik niet echt bij van zijn hond werd. Misschien moet die hondenvriend nog maar eens de gedragscodes lezen voor het uitlaten van honden. Daarbij, het niet aanlijnen van honden binnen de bebouwde kom (buiten de door de gemeente aangewezen losloopgebieden) kan de eigenaar een boete opleveren van ¤ 50,-

Nadat mijn hartslag weer op normaal niveau was begon het te motregenen. Best lekker zo’n koele douche maar na 15 minuten kwam het echt met bakken tegelijk naar beneden… nou ja, was halverwege de training, nu maar lekker doorlopen.


viaduct onderweg

Bij het viaduct van Ter Aar/Woubrugge deed in een kleine stripact door mijn shirt uit te trekken om deze uit te wringen. Met een wat lichter shirt kon in de training besluiten.

10.92KM, 58:07 min, gemid: 5.19 min/km, 1 min blokjes in 15,8 km/u gemid. 155 gem. bmp, 896 kcal. Data: TTSM.com

>