Dagje Lafoot en een pittig loopje

Vanochtend deed ik datgene waar ik goed in ben: Uitslapen! Ben geen ochtendmens en in mijn vakantie doe ik het lekker rustig aan. Ik had al het plan om deze week even terug te gaan naar Lafoot in Hilversum. Mijn nieuwe Asics zaten niet lekker voor mijn gevoel.


New Shoes

Nu mijn kids deze week hun laatste vakantieweek hebben was ik op zoek naar een overdekte speeltuin want ja, het weer zit ook deze vakantie weer niet mee. De meeste mensen met kleine kids kennen waarschijnlijk wel Ballorig, een ‘keten’ van overdekte speelparadijzen met 22 vestigingen waarvan 5 in Duitsland… dus altijd wel één in de buurt. In het begin van de middag heb ik Miranda en de kids afgezet in de vestiging in Houten en ben ik doorgereden naar Hilversum.

Herman, die mij weer uitstekend heeft geholpen merkte dat ik gewend ben aan mijn redelijk krappe Nike’s en ondanks die Asics’ dezelfde maat hebben kon ik mijn gebruikte schoenen omruilen voor een maatje kleiner. Even testen, opname gemaakt, voelde allemaal goed aan… dus-doe-mij-die-maar… en weer op naar Houten… toch?

IEEE1394 kaart

Totdat Herman begon over zijn “onderzoeks-PC” en dat daar een nieuwe insteekkaart (Firewire) in moest komen maar hij niet de kennis had om dat te doen. “Heb jij verstand van PC’s?” vroeg hij… Nou ja, best wel.. maar zo’n kaart is niet zo’n probleem…. dus schroevedraaier erbij, kaartje erin, opnieuw opstarten.. werken als een tierelier..

Herman: “O, dat gaat makkelijk, wacht, dan koop ik nog even een kaartje, om extra camera’s op aan te sluiten. Als er een klant komt, je weet hoe de kassa werkt hé, ik ben zo terug…”

Nou, van kassa’s heb ik niet zo veel verstand maar ik kan wel een klant aan de praat houden en ‘m wat leuke dingen verkopen.. helaas kwam er niemand in de tussentijd binnen en Herman had een nieuwe firewire/USB kaartje gekocht.. en toen begon de ellende.. conflicten, uitroeptekens in apparaatbeheer. Oeps.. Nu ging het niet zo makkelijk meer..

veilig idee

herinstallatie, device uitschakelen, stuurprogramma’s bijwerken, ander PCI slot en ga zo maar door… conclusie: kaartje werkt niet goed met andere kaartjes of is defect. Een Firewirekaart uit een oude PC gehaald en uiteindelijk ging ik 2 uur later de winkel weer uit.. maar met een goed gevoel, de PC werkte weer top en ik had voor mijn hulp een nieuwe safety-strap gekregen.

Vandaag moest er ook nog gelopen worden en het programma zag er pittig uit: de kern: 8 x 3 minuten in Z3-4, hartslag 163-173… Mijn hartslagband heeft de afgelopen 3 trainingen goed gewerkt maar helaas liet hij mij vanavond weer in de steek… dan maar op gevoel.

Woef

Eerst 15 minuten inlopen. Op het Dijkslootpad, een dijkje vanaf mijn huis naar de rand van Alphen kwam ik in gesprek met twee mannen die rustig aan hardliepen vergezeld door een kleine viervoeter.. als ik mij niet vergis een Jack Russel. Al lopend hadden we het over trainingsvormen, schoenen, wedstrijdjes en waarom we liepen. Eén van de twee liep om de stress van alledag te vergeten (herkenbaar) en de tweede liep om zijn loopmaatje te zieken 🙂 Na een minuut of 10 hielden zij even in en ging ik verder met opwarming voor de 8 pittige intervallen.

Omdat ik niet mijn hartslag kon zien maar ik in Z3-4 zo rond de 4 min/km zit (15 km/u) hield ik dat maar aan als referentie. De intervallen gingen goed, ook op mijn nieuwe Asics. Na 6 intervallen was ik de tel even kwijt maar ik was al bij interval 7…toch?? even kijken op mijn Polar.. WAK!.. nr. 6 moet nog komen.. mijn spieren begonnen al een beetje tegen te sputteren. Uiteindelijk zijn de intervallen gelopen in gemiddelden van: 14,6 – 14,9 – 15,3 – 14,5 – 14,7 – 12,1, 14,5 en 15,6 KM/u. Die 12,1 was tegen de brug in Woubrugge op…

Lekkere training maar zeker niet één van de lichtste, de twee minuten dribbelen tussen elke interval had ik zeker wel nodig.

Data: 1:04 uur gelopen, 11,9 KM, intervallen in 14,5 KM/u gemiddeld

>