Groet uit Schoorl Run 2010

Het tweede weekend van februari is altijd hét bloggersuitje. Tijdens de Groet uit Schoorl Run verzamelen zich vele hardlopers die op de zaterdag even gezellig samenkomen en op zondag één van de drie afstanden (10, 21 of 30 KM) lopen.

Ik had een hotel geboekt in Bergen (5km van Schoorl) en wilde graag die omgeving eens verkennen. Van te voren had ik een route op internet ingesteld en overgezet naar mijn Forerunner 310XT. Ook de straatnamen had ik erbij gezet. Dat laatste was wel een slimme zet want in het dorp was ik bijna de weg kwijt. Eenmaal aangekomen bij het bosgebied zou ik langs de bossen lopen maar wilde er zo graag doorheen. Dus even een amazone gevraagd of er ook paden in het bos de kant op liepen die ik wilde gaan. “Geen probleem, gewoon hier omhoog en dan naar rechts”. Prima! Door de duinen was net mooi lopen, zeker door de aanwezigheid van wat hooglanders.

Loslopend wild (en hooglanders) in Bergen

Toen ik een paar dames voorbij ging keken ze verschikt om.. “Oh, dacht even dat zo’n koe achter ons aankwam” .. Mijn antwoord: “Geen paniek dames.. ben geen koe…” Een stukje verderop liep het pad wel heel ver weg van de geplande route dus ging ik door het bos heen op zoek naar een uitgang. Dat werd een hele steile afdaling en eindigde bij een groot hek.. da’s lekker dan.. Dan maar terugomhoog en doorlopen.. Ik kwam uit bij een grote parkeerplaats in Bergen aan Zee en dat was bekend terrein. Rustig doorgehobbeld naar het hotel en zo een uurtje (11KM) gelopen. Zie de GarminData voor de gelopen route.

In het hotel even gedoucht, omgekleed en op naar het huisje van Roparun team 238, RTZN voor de pastapasty, waarbij de opbrengt ten goede komt voor de Roparun


Het huisje was een zoete inval van vele bloggers. Behalve alle lopers van RTZN was het een weerzien van heel veel bekenden (Patricia, Claudia, Petra, Eric, Martine, Ingrid, Jacqueline, Hans, John, Koen, Brigitte, Illian, Johan, Hans, Ron, Ike, Tiny, Broeder Richard en Ray) maar ook nieuwe gezichten, zoals bloggers Jan en Vincent en ook de nieuwe snelle loper van RTZN, Ines (marathon PR 3:04), waarmee ik mijn plannen voor de Midwinter Marathon besprak… en zie daar.. Ines wil ook 2:59 lopen.. Eens kijken of we elkaar een handje kunnen helpen a.s. zondag. De pasta smaakte prima en was goed verzorgd door de teamleden. Even lekker bijgekletst.. helaas niet met iedereen.. maar de verhalen van John over het vliegen zijn altijd zo leuk om naar te luisteren 🙂

De pastaparty van team 238

De plannen om na de pasta naar de kroeg HonkyTonk te vertrekken werden, gezien de loopafstand, bijgesteld en we bleven in het knusse vakantiehuis. Zo rond een uur of 11 was het wel welletjes wat mij betreft want er moest natuurlijk nog wel gelopen worden. De meesten zouden 30KM gaan lopen, zelf ging ik voor de 21KM op marathontempo. Vroeg opgestaan want wilde snel ontbijten en daarna door naar Schoorl om mijn auto te parkeren bij het Broederschaphuis waar ik na afloop van de wedstrijd even mocht douchen in Koen’s kamertje.

Ik was als eerste in de ontbijtruimte van Hotel Bergen en zag ondertussen door het raam de sneeuw naar beneden komen.. oeff… inmiddels gingen de berichten druk over twitter over de loop.. wat nu.. gaat het nog wel door, is het glad, kunnen de gewenste tijden nog wel gelopen worden? Nog even kletsen met Martine en Ingrid die ook in hotel Bergen sliepen en daarna op naar Schoorl. De route naar het broederschaphuis gaat over het parcours maar gelukkig mocht ik van de Race Director himself doorrijden. Waar zo’n filmpje van Rinus toch handig voor is he? (Jammer dat je er niet bij kon zijn Rinus)

In de sporthal, nou ja, sporttent, was het megadruk. In totaal 8000 lopers in Schoorl.. probeer daar maar eens wat af te spreken. Met Gerard op zoek naar de rest. John de Boer en Marco zagen we staan en niet veel later kwamen er nog meer bloggers bij. Elkaar succes gewenst en op naar het startvak. Kreeg wat opmerkingen over mijn korte broek en lange kousen maar dat was echt warm genoeg. Ik wil geen lange tight aan bij een wedstrijd. In startvak 1 nog even kletsen met Rik en Ilonka en sprak ik ook met Chris, een bekende runner mijn hometown die ik wel vaker tegenkom bij wedstrijden. 11:00 uur, knal en weg waren we. Vele lopers gingen mij heel hard voorbij, waaronder Ronnie die op een missie was, maar ik probeerde netjes op de 4:13 / 4:14min/km te blijven en dat ging goed. Rondje door Schoorl en daarna de duinen in. Lekker omhoog klimmen richting de Berenkuil en daar ook tempo proberen vast te houden om vervolgens wat te versnellen bij het afdalen. Prima training voor de heuvels in Apeldoorn.

Relaxte finish in Schoorl

Mijn coach Rob Veer

Onderweg spraken diverse lopers mij aan. Hero die met serieus haaswerk bezig was om Ylona van zijn club Horror naar de 2e plek te brengen, Tjerk, vaste lezer van RR.nl had zijn Garmin uitgekozen vanwege de verhaaltjes op mijn blog en ook Paul, blogger MarathonMan herkende mij en sprak even met hem om daarna weer te versnellen en de ‘verloren’ tijd in te halen. Het stuk vlak bij het strand, zo rond 15KM ging tegen de wind en dat was wel erg koud. Mouwtjes weer omlaag 😉 Een kilometer of twee voor de finish hoor ik “Hee, is dat niet RunningRonald?”. Het was Cem van Nike die samen met een maatje liep. Met z’n drieën liepen we al kletsend richting de finish. Een prima eindtijd van 1:29:36 . Helemaal volgens opdracht van Coach Rob Veer. Meer info: GarminData

Snel naar de sporthal, droge kleren aan en richting Koen’s huisje gelopen. Rap gedoucht en warme kleren aan om de kijken naar de 30-gangers.Toen ik net buiten kwam ging net Janna in een snel tempo voorbij. Daarna werd het een feestje van herkenning. Raymond, Chris, Tiny, Vincent, Ruud, Mo en Claudia, die uitstekend haasde voor Broeder Richard en haar teamgenoot Ray het laatste stuk ook op sleeptouw nam. Toen volgde Ron, Martine, Leonie, Jan, Gerard en Jacqueline.. zal vast nog wel wat namen vergeten zijn.. sorry.. Ondertussen was Annemarie, de moeder van Leonie bij mij komen staan en om de zoveel lopers hoorde ik “hee Ronald”, “hallo RR!”, “Hoi RunningRonald, leuke weblog heb je” … en dan te bedenken dat ik een beetje blogmoe aan het worden was.. dit geeft weer wat energie, Thanks! En terwijl ik langs de kant stond maakte ik ook nog een mega-blunder: Een man in een Asics jack stond naast mij te kijken en raakte een beetje met hem in gesprek. Het viel mij op dat ook veel mensen hem begroette.. mmm, zeker een bekende trainer?.. zal mij maar even voorstellen waarop hij zei: “Hallo, ik ben Gerard Nijboer” .. OEPPSS.. 3 voudig Nederlands kampioen op de marathon en ik herkende ‘m niet.. Gelukkig herkende ik wel mijn coach die even later kwam aanfietsen :).

Mooie medaille voor een mooi verhaal

Ik stond te wachten op Patricia maar later hoorde ik dat ze door haar opspelende blessure toch voor de 21 had gekozen ipv de 30. Inmiddels waren mijn tenen steenkoud geworden en ging maar proberen of een broodje kroket zou helpen (ja, had ik wel verdiend vond ik) om nog even de tijd vol te maken voor de 10KM start om 14:30 uur… nadat de hele snelle mannen voorbij waren gingen Koen, Hans en Fred voorbij. Ik deed mijn best om Monique te spotten tussen de duizende lopers maar helaas.. Toen snel doorgelopen naar de HonkyTonk waar ik even aanschoof bij die andere Nieuw-Vennepse blogsters: Angeline en Marjon. Leuk om hen weer even te spreken.

Daarna was het even wisselen tussen twee plaatsen. De HonkyTonk kroeg en het Klimduin restaurant. In de HonkyTonk kregen we de prijsjes van Bjorn uit het webloggers-marathon-klassement. Leonie en ik wonnen de prijs voor beste marathonverslag. Thanks Bjorn!! Daarna nog even bijgekletst in de Klimduin en de jaarlijkse traditie: De foto van de klimduin van de Broeders.

Broeders bij de Klimduin

Op weg naar huis had ik gezelschap van Fred in de auto en kon ik even bijkletsen met deze sympatieke Hagenaar om ‘m daarna af te zetten bij het NS station van Schiphol. Thuis de verhalen verteld en een begin gemaakt aan deze blogpost maar mijn oogjes vielen toe… ja, best vermoeiend zo’n weekendje weg met al die leuke runners!

Groet uit Schoorl: Het was weer het jaarlijkse bloggersfeestje! RTZN dank voor het lekkere eten en alle bloggers voor de gezelligheid. Op naar 2011 zou ik zeggen.

Alle links naar de diverse namen vind je in de linkerkolom (ja, lekker makkelijk van mij he?) en alle foto’s vind je in mijn Flickr Album

mmm.. als ik kijk hoe vaak het werkwoord kletsen in dit bericht voorkomt… 🙂

>