Full Moon Trail Run & Lintloop Max 10EM (PR)

Door alle drukte ben ik er nog niet aan toegekomen daarom met enige vertraging: De Full Moon Trail Run en de Lintloop Max:

Donderdavond was het weer volle maan: tijd voor een Full Moon Trail Run! Esther organiseerde weer dit leuke loop initiatief, deze keer in het natuurgebied Meijendel in Wassenaar en Leo, bekend met de omgeving, was onze gids voor de avond. Helaas was de volle maan verstopt achter een dik wokendek waardoor het natuurgebied niet alleen koud was maar ook nog heel erg donker.

Met groot licht kwam ik aanrijden op de afgesproken plek en niet veel later arriveerden een grote groep tweeps: De bijna jarige Jan, Gert, Paula, Edwin en Claudia maar ook een groepje meegenomen door Esther: Oud We Run Together collegarunner Frits, Erik, Annette, Koen en Peter…. nu mis ik er nog ééntje maar wie… (update: oh, ja, Remco… thanks Paula :))

Bijna niet te herkennen, de FMT runners

Anyway, toen we allemaal compleet waren gingen we op pad. Leo voorop met de nodige verlichting van hemzelf en de andere lopers want soms zag je werkelijk geen hand voor ogen. Door de bossen en de duinen liepen we richting het strand. Daar was het flink doorbuffelen door het mulle zand en Leo zei na een kilometer of 5 dat er een trap door de duinen omhoog zou zitten… weinig trappen gezien dus maar doorgelopen naar Scheveningen. Via Het Zwarte Pad (wat in januari ook wordt gelopen met de Den Haag Strandmarathon) liepen we door Scheveningen achter de oude kazerne langs. Zo kwamen we aan bij de Oude Waalsdorperweg en met respect liepen we langs de bekende klok.

De klok op de Waalsdorpervlakte

Een mooie route, betrekkelijk dichtbij maar ik was er nog nooit geweest. Deze ga ik nog een keertje overnieuw doen maar dan met wat meer licht. Na 13,3KM, bijna 1:30 uur verder en vele leuke gesprekjes met de lopers verder waren we weer terug bij het begin van onze loop. Leuk om doen! Op naar de volgende vollemaan Trailrun!


De data van de loop, met dank aan Esther, mijn Garmin was weer eens leeg…


Afgelopen zondag was het tijd om weer eens tijd om ouderwets te knallen. Na de Eindhoven marathon en mijn sportvastenkuur had ik nog geen loop op mijn wedstrijdtempo gelopen. Met FastLady Nesrine had ik de afgelopen week al ‘geheim’ overleg over een snelle 10 Engelse Mijl tijdens de Lintloop. Een loopje niet ver van haar huis en ook dicht bij huize Hardlopenboer. Zondag vroeg Nesrine of ik nog langs zou komen maar ze wist allang dat ik die 10EM op mijn tempo zou gaan lopen… hihi..

Dus op naar Vleuten, richting de voetbalclub aldaar waar atletiekvereniging Trecho de Lintloop Max organiseerde. Het “lint” is een fietspad van 8KM lang, autovrij langs Vleuten en de Meern waar je heerlijk kunt hardlopen, fietsen, skeeleren etc… In de kantine ontmoette ik al snel de snelle en afgetrainde John de Boer en marathonkanjer Ans. De meiden van hiphardlopen.nl herkende mij, dat was leuk en ook Wouter van Trecho liep op mij af. De man waar iedereen jaloers op is. Hij heeft Haile ontmoet in Kenia! In de kantine ook Barry weer gezien, dat zou ik bijna vergeten zijn te vermelden. Altijd leuk om ff bij te kletsen. Niet veel later kwamen Jeffrey, Ruud en toppers Nesrine en Ruben binnen. De laatste twee hadden even een stukje ingelopen (12km) en gingen daarna de 5EM lopen, net als Ruud en Ans.

Altijd gezellig met Johnnie!

John en ik gingen even kijken bij de start van de 5EM waar Nesrine, Ruben en Ruud er, na het startschot, gelijk vandoor gingen, één rondje lint maar voor dat zij terug waren mochten de 10EM runners van start. Mijn oude PR van 1:05:07, gelopen in januari bij de Florijn Winterloop moest er vandaag echt aan… voorzichtig zette ik in op een eindtijd van 1:03.

Start 5EM met Ruben, Nesrine en Ruud

In het startvak wenste ik Barry en ook mijn AAV’36 clubmaatjes Arthur en hele snelle dame Sandra succes. Sandra schatte ik wel in voor een podiumplek vandaag. Nog even dollen met John en om 12:00 uur precies moesten we aan de bak! Het startschot en weg was het veld. Eén snelle man nam gelijk de leiding en liep van iedereen weg, daarachter een groepje van 4 man, nog 2 daarachter en daarna mijn persoontje. Het ging lekker, ik liep dik onder de 4:00min/km en haalde al snel het groepje van de 2 mannen in. Na 3KM kwam een snelle man mij voorbij en ik haakte aan. Zijn tempo lag op 3:45min/km… eigenlijk iets te snel.. dat lukt wel 1 rondje maar 2…

Bij het 6KM punt liet ik ‘m gaan ging terug naar 3:50 -3:55 min/km gemiddeld… en daar liep ik dan, dik 15km/u helemaal in mijn eentje… mentaal pittig om dan je tempo vast te blijven houden. Zeker in de stukken tegen de wind in vond ik het zwaar. Het tweede rondje kwam er bijna aan, langs de kant allemaal vriendinnen van John die mij succes wenste en vlak voor dat ik bij de ‘doorkomstpost’ was kwamen Nesrine en Ruben mij tegemoet.. ze liepen nog een beetje uit na hun 5EM.. een kilometer of 10… oeff.. ik kon ze niet vragen hoe het was gegaan.. dat kwam na afloop wel… op 31:33 klokte ik het eerste rondje.

Het tweede rondje was pittig. Johan, die in De Meern stond te kijken was bij het eerste rondje al verbaasd dat ik daar liep… het tweede rondje liep hij zelfs een stukje met mij op, thx Johan! Weer tegen die @#$#@ wind in… tempo viel af en toe terug naar 4:00min/km en ik probeerde nog aan te haken bij een meisje op een fiets.. dat lukte redelijk. De laatste kilometers kwamen er aan.. het moest nu wel heel gek gaan als er geen PR in zit.. Het gemiddelde tempo lag nog steeds onder de 4:00min/km en die grens van 1:03 kwam wel heel dichtbij…

Laatste 100 meter in full speed

De laatste kilometer. Kijken op mijn klokje, rekenen, nog een 1000 meter en ook nog die 97 meter.. gaat dit lukken?? De klok staat bijna op 1:03… dan maar alles eruit wat ik nog heb. Ruud staat een foto te schieten aan de kant maar ik heb ‘m niet in de gaten.. de laatste 100 meter ging op meer dan 20km/u maar 1:02:59 lukte niet meer… wel een hele mooie eindtijd en een dik pr! 1:03:04.

Helemaal bij sta ik bij de finish even wat water te drinken toen opeens de speaker zegt: “En daar komt John de Boer”.. wat??? Een week na Terschelling knalt hij even een PR van 1:09:09 eruit.. de bikkel!! Niet veel later volgde de eerste dame met vlak erachter aan Sandra. Ze heeft alles gegeven en ik vang haar op.. een keurig nette 1:11:07 en 2e dame! Ik liep daarna terug met John en las even op de timeline wat Ruben en Nesrine hadden gelopen… ik had er al een beetje op gerekend, Nesrine 1e dame!! en Ruben, 2e heer!! Wat een toppers. Ook Ans en Ruud hadden prima gelopen.

Kanjers!! Ruben en Nesrine, klaar voor de Beirut Marathon

Het was een geslaagde dag, mooi dat het lopen zo lekker ging alhoewel ik het idee had dat het nog wel iets sneller had gekund. Een mooi resultaat wat ook te danken is aan het sportvasten. Het echte effect schijn je pas na 2 maanden te voelen dus ik wacht geduldig af… en o ja, eigenlijk moest ik een duurloopje doen die zondag dus ik heb er om 21:00 uur ‘s avonds nog maar 10 Engelse Mijlen aan vastgeplakt, die gingen in 1u28M…. moeiteloos!


>