Nieuwe piepjes & Garminwriting
New piep

Na de update van de Forerunner 305 zijn er nieuwe piepjes aanwezig. Bij het trainen in een hartslagzone wordt er nu duidelijk via een meertonig piepje aangegeven dat je “above” of “below” de trainingzone zit. Handig daarbij is dat de toontjes ook hoog of laag zijn. Zodra je weer in de zone zit hoor je twee piepjes en verschijnt er “in desired zone” in je display maar eigenlijk hoef je met die piepjes niet meer op je 305 te kijken. Reuze handig deze piep-update.

Tijdens mijn rek- en strekstop kwam een hardloper mij tegemoet. Met deze man, ik schat ‘m eind 20, maakte ik al rekkend een praatje over, natuurlijk, hardlopen. Hij trainde voor dé marathon.. ik moest gokken:
-(dé marathon voor mij is) New York?
-nee, het is dé marathon
-(de oudste van Nederland dan) Enschede?
-nee, in het buitenland
-(dan maar een wilde gok) Athene?
-ja!!
-(hup, gelijk hoog inzetten) Ga je voor de Spartathlon?
-ehhh… nee, die andere, de marathon van Athene


Marathon van Athene

Dat is natuurlijk heel mooi, zeker toen hij vertelde dat hij voor KWF kankerbestrijding gaat lopen. Toen ik vertelde over mijn marathon in Rotterdam voor KWF en hij mijn eindbedrag hoorde sloeg hij bijna stijl achterover. Hoe dan ook, alle hulp tegen kanker is natuurlijk welkom… ik weet niet hoe je heet beste runner, maar ik wens je succes in Athene.


En dan nu, een nieuwe fenomeen – Garminwriting:


Tijdens het hardlopen denk ik aan niets of aan van alles. Zo kwam ik van de week op het idee om met de Forenunner te gaan schrijven… laten we het Garmin Writing noemen…. hoe werkt het?

Vlak voor het einde van je training is het een goed moment om te ontspannen. Zoek een open plek op en loop in een ontspannen tempo de letters die je wilt schrijven. Houd fietspaden, lantaarnpalen en bomen als referentiepunt aan. Mijn poging van vanavond is niet echt bijzonder en ik had ook geen rekening gehouden met de richting. De letters komen het mooist in Google Earth als je van west naar oost schrijft met natuurlijk bovenkant van de letters naar het noorden… of draai gewoon je plaatje na afloop…

Ik daag je uit.. wie maakt er iets mooier dan deze eenvoudige RR ?


RR in Garminwriting
Dit weblog in Garminwriting

De training van vanavond: 3 x (15min Z1 + 5min Z2-3) waarvan de laatste 15 minuten wat sneller gingen ivm met de regenbui op mijn hoofd (de buienradar klopte weer feilloos). 12,53KM, 1:11 uur, gemiddeld tempo 5:42, hartslag: 144, 981 kcal.
Meer data op TTSM.com

>