Een bijzonder avontuur

Op 6 april vorig jaar schreef ik over mijn (hardloop)vriendin Esther die een hele bijzondere marathon gaat lopen. Toen leek het allemaal nog zo ver weg maar nu, na 13 maanden vertrekt ze toch echt richting Nepal.


Everest uitzicht

Ja, Esther is één van de 20 Nederlandse deelnemers (waarvan 4 vrouwen) van de Tenzing Hillary Everest Marathon 2007. Zondag, uitgerekend op moederdag, vliegt ze via Parijs naar Nepal. Na een kort verblijf in Kathmandu vertrek ze naar Lukla vanwaar ze te voet naar het Gorak Shep-Everest basecamp zal gaan. Op 29 mei zal voor haar D-day zijn.. over liever gezegd: M-day, want dan zal ze 1500 meter afdalen (met nog wel twee beklimmingen tussendoor) richting de finish in Namche Bazar. Het zal een marathon worden om nooit te vergeten.

Ik wens je heel veel plezier Esther!! Geniet ervan en ik wacht op je verhalen en foto’s.

Voor iedereen die niet mee kan gaan, lees: iedereen die dit blog leest heb ik een ongelooflijke mooie Google Earth map gevonden waar Esther’s klim in te zien is. Klik hier voor de map en klik hier als je nog geen Google Earth op je PC/Mac hebt. In de map krijg je een mooie indruk van hoe de klim tussen de bergen in ligt en hoe bijzonder de weg naar het base camp is.


Everest Marathon

Open, in Google Earth, onder Places, het vinkje voor Lukla-EBC(Nepal)1.kmz en dubbelklik op de plaatsnamen eronder

>