Late rondjes Zegerplas

Net terug van een late training…. en dan kan ik toch niet gelijk slapen.. vandaar dit korte verhaaltje:

Een relaxte dag vandaag… want, lekker vrij. Vanochtend weinig bijzonders gedaan, beetje mailen, beetje rommelen, beetje niets eigenlijk en ‘s middags na schooltijd met de kids naar het openlucht zwembad van Koudekerk aan den Rijn. (want deze wereldstad Alphen aan den Rijn heeft geen dergelijk bad!!). De twitteraars waren vanmiddag al op de hoogte van de tweet: “best naar hier @zwembad 🙂 Werk ze!


20090701-zwembad.jpg
Even lekker ontspannen…

…maar er moest ook nog gelopen worden. Op het programma stond 1:15 uur met wat versnellingen maar ik heb de donderdag training met de vandaag omgezet.. waarom? Donderdag loop ik in het mooie Delft, met niemand minder dan Pieter Jouke, blogger, tweep, stand-up comedian, TV held, schrijver, geek en weet ik veel wat nog meer.. Toen ik PJ de training van de avond via Twitter doorgaf: 8 x 1000 meter met een tempo van 4:00 min/km (15km/u) met een herstel van 200 meter kwam er een twijfelend “ik doe mijn best… ” terug. Nee, we gaan genieten in Delft dus we doen het iets langzamer aan donderdag.

Dus vanavond de 8×1000: Om 22:02 vertrokken… 10 minuten warming up en dan 2 rondjes Zegerplas. Een mooi rondje van 4KM op een mooie lokatie…. en oh.. wat is hardlopen toch leuk… als je in je zomertenue met 15km/u voorbij loopt/rent/scheurt. Leuke moeders in zomerjurkjes die je met een zwoele blik nastaren, beginnende hardlopers (in katoenen shirts) die je vol bewondering en zuchtend groeten en snelle brommer-jongens die met respect tegen elkaar zeggen “zo… vet… 2e rondje!”


20090701-route3006.jpg

De Garmin was ingesteld op een tempo tussen de 3:55 en 4:05min/km en alle rondjes zijn keurig volgens schema gelopen.. nou, behalve de laatste.. kon het toch niet laten om even door te knallen en die in 3:35min/km te doen (16,7km/u). Daarna rustig 20 minuten uitgelopen en dat levert vandaag weer 15,3KM training op in 1:14 uur… coach Rob kan tevreden zijn! Zie alle data hier op Garmin Connect en klik op Tussentijden voor de ronde-info.

Vanmiddag zal de jury zich buigen over de 54 inzendingen (!) voor de prijsvraag. Allemaal onwijs bedankt voor jullie leuke inzendingen. De winnaar wordt morgenavond bekend gemaakt… het wordt nog een moeilijke taak voor de jury! (Uw webmaster mag zich niet met de uitslag bemoeien)


20090701-haeb70.JPG
Wie loopt er straks heel comfortabel hardlopen
van haar/zijn muziek te genieten?

>