Kenwoodrun… en wat een run

Gisteravond na het klussen nog even een half uurtje ‘los gelopen’ en vandaag was het zover: de 10 Engelse mijlen van de Kenwoodrun.

Kenwoordrun

In de sporthal van Uithoorn kwam vlak voor de start Bjorn mij tegemoed. Even met hem gekletst en een foto geschoten.. met zijn toestel. Mijn batterij was leeg… lekker handig, de steker van de lader bleek niet in het stopcontact gezeten te hebben. Buiten was ik druk bezig met mijn Garmin in te stellen toen Martyn mij op de schouder tikte.. ook met hem even gekletst en daarna was het tijd om in te gaan lopen.

Vlak voor de start kwam er een man op mij af en schudde mij de hand.. eh…denk denk denk, ken ik hem? Het bleek een collega van mijn broer te zijn. Deze Jan, (goed voor een 10KM van 37:12 min, oefff) is een vaste bezoeker van mijn weblog.
Mijn garmin had ik ingesteld op een eindtijd van 1:13:00, 33 seconden sneller dan mijn PR… er stond veel wind en ik ben ook wat hoesterig…. zou het lukken om rondjes van 4:32 min/km vol te houden? Het zal er om spannen…


start Kenwoodrun
Op de laatste spanning van mijn batterij, de start van de 10EM


Het was dringen aan de start en om 12:00 precies kwam het veld in beweging. Ik deed rustig aan.. niet gelijk alles in het begin geven. Het parcours maakt eerst een klein rondje waarbij je de start nog een keer passeert. Op weg daarna toe nam bijna iedereen een verkorte route. Bij de Wiegerbruinlaan ging de hele karavaan over het grasveld. (zie rode lijntje). Nog twee anderen en ik deden daar niet aan mee.. als ik een PR wil lopen dan wel op een eerlijke manier.


Afsnijden op de 10EM
Waarom afsnijden?

Thumb up!

Eén loper naast mij riep tot drie keer toe “watjes!!” tegen de afsnijders : )
Na twee kilometer ga je Uithoorn uit en loop je langs de weilanden richting Amstelveen. Hier begon het grote inhalen. Ik had het tempo er lekker inzitten en kon de geplande 4:32 min/km goed volhouden. De wind kwam van links en was behoorlijk maar niet echt hinderlijk. Na 6 kilometer was het rechtaf richting Nes aan de Amstel. In dit stuk van 3 kilometer had je de wind vol in de rug… tijd om het tempo te verhogen.. straks heb ik de wind misschien wel tegen.

Langs de Amstel waaide het flink maar nog steeds kon ik wat lopers in halen. Lachen naar een fotograaf was ook geen probleem. Langs het parcours wat klappende mensen maar over het algemeen was het flink uitgestorven. Onderweg verloor ik ook nog een drinkflesje.. geen tijd om ‘m op te rapen.. De laatste 3 kilometers… en hé, daar stond Bjorn te fotograferen. Weer even lachen en ik riep hem toe: “als er nu geen PR inzit weet ik het ook niet meer”


Kenwoodrun aktie
13KM op weg en nog steeds redelijk relaxed

De laatste kilometers door Uithoorn waren tegen de wind in en zo ook het laatste stukje richting de finish. Ik liep gelijk op met een man (Johan, zo blijk uit de uitslagenlijst) en we voelde aan dat er een eindsprint aankwam. Ik zette in en Johan versnelde ook.. Als twee jonge honden racete wij naar de 19 KM/u en bij de ‘finishfuik’ hield ik even in.. een mooi einde van deze loop.

In de consternatie vergat ik mijn Garmin uit te drukken maar na een paar meter uitlopen stopte mijn loopvriendje automatisch de tijd. “Training Completed’ en ik had gewonnen van mijn virtuele 1:13:00 partner.

Mijn eindtijd: 1:11:23
, een nieuw Persoonlijk Record!!! YES!!!

Hoppa, 2 minuten en 10 seconden van mijn Dam tot Damloop tijd af!!

Op weg naar huis heb ik lekker hard de dancehits van Fresh.Fm aangezet.. ik ben een blij man!!

Bjorn en RR

<%popup(20070128-rondetijden10em.jpg|829|357|De rondetijden)%>, bijna allemaal onder de 4:32 min/km
Data van de loop: 16,09 KM, 1:11:32, eindtijd 1:11:23, gemiddeld: 4:26 min/km en 13,5 KM/u. 1767 Kcal, gemiddelde hartslag: 172 bpm.

Met dank aan Bjorn voor de foto’s
Maar Bjorn, wat is er gebeurd? Ik zag Did Not Finish in de uitslagenlijst staan.

>