25e IJsselsteinloop (update)
Leuk aandenken

Morgen een uitgebreid verslag van de 25e IJsselsteinloop. Mijn broer geeft straks een feestje en heb daarom even geen tijd om uitgebreid te bloggen.

De loop in een paar zinnen:
-Uitstekend georganiseerde wedstrijd
-Mooi omgeving
-Ontspannen sfeer
-Gezellig publiek
-Voor 8 euro een t-shirt, voldoende drank- en sponzenposten en een trofee voor iedereen.

Mijn prestaties? Ik ben matig tevreden… met een 10KM tijd van 43:48 en een 10,55KM tijd van 46:05 is dit niet een van mijn sterkste beste loopjes geweest… De snelheid moet nog een beetje terugkomen.

Petra (het was weer gezellig met je!) zal zeer waarschijnlijk nog wel vanavond een mooi verhaal schrijven dus voor meer info: het Schoongezin weblog

hieronder de update van 27 mei 2007

Het is duidelijk te zien dat de IJsselsteinloop door de politie wordt georganiseerd, ik heb nog nooit zoveel dienaars van de wet bij elkaar gezien tijdens een loop.

Nadat ik mijn auto ergens in het dorp had geparkeerd en richting het gemeentehuis liep hoorde ik mijn naam roepen.. en ja hoor, de altijd vrolijke Petra stond al op mij te wachten. Het was deze keer een zeer kleine webloglopers-afvaardiging, alleen onze Driebergse schone en ik waren in IJsselstein.


Petra en ik
De IJsselsteinrunners

Petra zou om 14:00 van start gaan met de halve, ik om 13:35 met de kwart marathon. Het startvak stond al aardig vol en kon niet meer helemaal vooraan komen. Naast mij allerlei verschillende lopers. Een man in een (zo voor het oog) een zeer warme tight en dito shirt met lange mouwen, twee (ogenschijnlijke) snelle dames met van die speciale neusgaten-open-houd-dingen die vlak voor de start elkaars handen vastpakten en in een soort van trance zich voorbereidde op wat zou gaan komen…


nr 734 klaar voor de start
Nr. 734 klaar voor de start – Foto: Petra

Na een minuut of 3 had ik mij redelijk door de mensenmassa (totaal 995 deelnemers op de 10,55KM) heen gewurmd en kon naar de gewenste 4:10 min/km gaan… toch liep ik niet lekker.. kon niet mijn tempo vasthouden en probeerde hier en daar wat mensen in te halen en liep daardoor flinke stukken alleen. De omgeving was wel erg mooi om door heen te lopen. De dijk op naar de Lek was een flinke kuitenbijter en langs de rivier was het windje tegen.

Het tempo zakte terug tussen de 4:20 en 4:25 km/min en ik kreeg op 8KM een snelle blonde dame in het vizier. Achter haar aan over het jaagpad waar wat vervelende snelheid-verlagende kuilen in zaten. Eenmaal terug in het centrum van IJsselstein ging het gas erop, ook om de achtervolgende dame af te schudden.

Op 46:05 stopte ik mijn Garmin en mijn eerste 1/4 marathon zat erop. Drinken, t-shirt en trofee afgehaald. Daarna opgefrist en naar de finish van de halve gekeken. De eerste man man kwam binnen op 1:15 en had een gat van 10 minuten geslagen met de nr. 4. Petra kwam ontspannen aangelopen net voor de klok op 2 uur sprong.

Klein mp4 filmpje van Petra

De laatste man op de op de halve werd door een complete politie-escorte, voorzien van alle toeters en bellen binnengehaald.. heel leuk om te zien.


De laatste man
De laatste man, gevolgd door divers blauw-blauw

Toen ik op Petra stond te wachten kwam er een leuke dame op mij af en vroeg: “Jij liep toch ook in New York?.. je hebt zo’n bekend gezicht”. Ongelooflijk, de vriendin van één van de New York 2006 lopers die ook in het Marriot in Brooklyn zat… talking about a small world…

Na afloop nog even lekker gekletst met Petra en haar trainingmaatje Eric en daarna richting huis vertrokken.

‘s Avonds bleek mijn uitslag niet on line te staan.. mijn eigen fout want ik had mijn huurchip (met eigen chip lopen kon alleen bij een voorinschrijving) op dezelfde schoen gedaan als waar mijn eigen chip zat.. dom natuurlijk… maar na een mailtje naar de organisatie is die fout ook weer gecorrigeerd.

Al met al een leuke loop en zeker voor herhaling vatbaar!

Data: 10,59KM (volgens de Garmin) 46:05 min, gemid. tempo: 4:21 min/km, 13,8 KM/u, 857 Kcal, gemid hartslag: 177. Nr.74 van de 705 mannen

>