Interval 8 x 400m
Zool, geen halve-

Vanmiddag even wat uurtjes vrij genomen om rustig naar Leiden-centrum te rijden en De Hardloopwinkel te bezoeken. Marcel, die mij de vorige keer ook al had geholpen vond mijn Nike’s zeker niet te groot maar heeft mij twee oplossing gegeven voor ‘het ruim zitten’ van mijn schoenen. 1) een andere vetertechniek waarbij de bovenkant van de schoen wat meer naar binnenkomt en 2) standaard inlegzooltjes.

De eerste oplossing zat niet echt prettig maar de zooltjes geven mij wel een steviger gevoel in mijn schoenen…
Corné, de Fysio is wat terughoudend over zooltjes en waarschuwde mij voor problemen met mijn wreef…

Zo langzamerhand probeer ik toch het marathonschema weer op te pakken. Vandaag stond op het programma: 10 minuten inlopen in Z1, 10 x 400 meter in hoog tempo (Z5) met een recovery van 200 meter en daarna 10 minuten coolingdown, opnieuw in Z1.
Om nou gelijk niet te gaan overdrijven heb ik de intervallen teruggebracht naar 8 stuks en dat ging best goed. Ook het tempo (Z5 durf ik mijn herstellende blessure nog niet aan te doen) is beter dan de vorige keer.. toen kwam ik niet boven een gemiddelde van 12,3 km/u terwijl deze 8 stuks in 14,3 km/u gemiddeld gingen. Na de 8 intervallen even rekken en strekken en daarna heel rustig terug gelopen… en dan vind ik het best moeilijk om weer terug te komen onder de 145 BMP. Na afloop was de rechterscheen nog wat gevoelig dus lekker koelen..

Deze korte trainingen zijn redelijk goed te doen.. nu proberen de duurloopjes langzaam uit te breiden.

..en mijn rechterwreef? geen last van, gelukkig.
data: 9,4KM, 55 min, HF 152 gemiddeld, 845 Kcal.

>