Nike Running Ambassador Night

Nike Running Ambassadors: als ik daar aan denk dat zie ik topatleten voor mij, eigenaren van hardloopzaken, fysiotherapeuten en looptrainers met jaren en jaren lange ervaring. Zeker geen iets sneller dan middelmatige hardloper die een weblogje bijhoudt. De verrassing was daarom groot toen Martine en en ik door Cem van Nike werden uitgenodigd aan de Nike Ambassador Night mee deel te nemen. Martine en ik waren al eerder het Europese Hoofdkantoor van Nike op bezoek geweest.. nu moest ik alleen omdat Martine op vakantie in La Palma is.


Nike EHQ
Martine in het Nike EHQ tijdens ons vorige bezoek

De dag zou beginnen met een rustige (?) duurloop door het bos van Hilversum maar onderweg kwam ik in een file op de A1 en de telefonische verkeersdesk bevestigde dat de hele boel vast stond. Ik kwam een kwartier te laat bij Nike aan ondanks dat ik ruim op tijd van huis was vertrokken. Nou ja, dat maar snel omgekleed en alleen het bos in. Na 15 minuten kwamen ongeveer 10 lopers in volledige Nike outfit mij tegemoet. Wij begroette elkaar en toen ik ze passeert was dacht ik.. dat moeten de Nike Ambassadors zijn.. dus rechtsomkeert gemaakt en in volle snelheid erachteraan.. en jawel, het was één van de twee groepjes Nike lopers.


Cem
Blogger Johan, Cem en RR

In de hal verzamelen en terwijl wij wachten op de anderen kwam een man naar mij toe en stelde zich voor als Johan.. nu ken ik eigenlijk maar één Johan, die van de hardlopende broers.. en jawel, hij was het. Leuk om hem nu eens in levende lijve te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen over hardlopen, de Roparun en technisch geneuzel (Johan is net zo’n gadgetfreak als ik). Niet veel later kwam Hardloper himself aangelopen. Roberto, zoals deze Nike Ambassador in het echt heet had ik in Schoorl ontmoet en het is altijd leuk om zo’n snelle hardlopende weblogger opnieuw te spreken.


De avond was erg boeiend. We kregen een voorproefje op de komende collectie te zien (spring 2009) die er echt super uit ziet! Alle gasten werden getrakteerd om een heerlijk etentje en de Nike Pegasus Special Edition waar slechts een zeer beperkte oplage in Nederland is verkocht. Dit allemaal ter ere van het 25 jarig bestaan van ‘s werelds meest verkocht hardloopschoen. Zie meer in mijn post van 11 november.

Die avond werd er uit drie Ambassadors de Ambassador of the Year bekend gemaakt en door middel van een democratische stemronde kwam onze eigen Roberto als winnaar uit de bus! Hardloper, van harte!!


RR-hardloper-johan
De man of the Year geflankeerd door Johan en mijzelf, de foto is overigens genomen door niemand minder dan Greg van Hest!

Na een heerlijke avond vertrok ik weer richting Alphen aan den Rijn en met enige schaamte liet ik huis zien wat ik allemaal van Nike heb gekregen… jongens, het is te veel om op te noemen maar laat ik het zo zeggen.. De Nike Sinterklaas is erg gul geweest en voorlopig hoor je mij niet zeggen “wat moet ik nu weer aan?…”

Cem, onwijs bedankt voor je uitnodiging. Ik heb genoten! Ik was al enthousiast over Nike maar dat is alleen nog maar groter geworden.

>