Marathons

Van alles wat…

Het vervolg op gisteren.. beetje laat, sorry, moest even rommelen met een nieuw speeltje maar dat leg ik later nog wel uit..

Kerst is allemaal goed verlopen. Rustig aan gedaan, te veel gegeten natuurlijk maar hé, het is maar een maal Kerst… daarbij hoef je je niet echt druk te maken dat je tussen Kerst en Oud en Nieuw veel aankomt dat doe je vast wel tussen Oud en Nieuw en Kerst 🙂

De organist speelde tot aan het gaatje

De kerstavond begon in de kerk. Nou ben ik niet echt een kerkganger maar Michelle zong met het kinderkoor op uitnodiging in de Ned. Hervormde Kerk van Koudekerk a/d Rijn en dat was natuurlijk leuk om even mee te maken. De dienst duurde echter langer dan verwacht door de ADHD-organist.. jemig, die man heeft elk pijpje van die aerafoon tot aan het gaatje ‘misbruikt’ waardoor Stille Nacht en menig ander Kerst-evergreen in de 12 inch versie ging..

Na afloop van de mis heb ik mijn nieuwe Nike’s uitgeprobeerd door een uurtje op gevoel te lopen… wennen natuurlijk maar voor mijn gevoel zitten de Air Pegasusjes wel lekker. Specs van de loop hier

Eerste Kerstdag binnengebleven, schoonfamilie op bezoek en ‘s avonds een DVD’tje gekeken. Tweede Kerstdag lang uitgeslapen en na het ontbijt, nou ja, brunch, richting ChimpieChamp – Aalsmeer vertrokken.. een overdekt speelparadijs voor kids van 0 tot 10 jaar. Ideaal voor het hele gezin. De kids vermaken zich prima en pa en ma kunnen relaxen. Op weg naar Aalsmeer werd ik gepasseerd door een Ferrari F430… kwijl… Mijn raampje ging even open om van het geluid te genieten en bij het stoplicht kon ik nog heel even dit raspaardje van dichtbij bewonderen (in helaas de verkeerde kleur.. fout donkergijs… een Ferrari moet natuurlijk rood zijn… zoals deze)


Mooooi
Tekst is overbodig


Waarom Ferrari? Het design van deze auto’s vind ik geweldig, ben sinds de Ferrari 308 GTS van (Thomas) Magnum, P.I. al fan van dit merk. 9 jaar geleden heb ik het geluk gehad zelf in een Ferrari Testarossa, (ja een rode) te mogen rijden… maar daarover ook later meer (niet alles in deze post)

Afijn, terug naar Chimpiechamp: Miranda vermaakte zich prima met haar boek maar omdat ik geen lezer ben had ik mijn laptopje meegenomen… maar hoe ouderwets, geen WiFi Accesspoint in de buurt te vinden.. ik vind het niet zo gek dat ik achterloop met het bijlezen van al die weblogs.. De manager van het speelparadijs verzekerde mij bij navraag dat er binnenkort draadloos internettoegang in zijn business zou zijn.. want meer papa’s hadden er al om gevraagd :))

‘s Avonds was het tijd voor een duurloop van 2 uur. Vooraf heb ik wat zitten pielen met het instellen van een route via GPS coordinaten.nl om door het dorp Hoogmade te kunnen navigeren. Dat is niet helemaal gelukt want bij het instellen van mijn route op de genoemde GPS site kwam ik over de 100 routepunten heen en dan begint het tellen van de routepunten weer bij 1. Dat gaf bij het lopen wat verwarring op de Garmin en mijn Virtuele Partner was na 10 minuten al gefinisht terwijl ik nog 1:50 uur moest lopen. Nu was het navigeren door Hoogmade niet zo’n probleem. Het dorp kent maar enkele straten maar het was het enige dorp in een 2 uur radius waar ik nog nooit eerder in ben geweest. Volgende keer zal ik echt een meer spannende navigatie route kiezen..


Navigeren door Hoogmade
De waypoints (vlaggetjes) werden niet met een piepje aangegeven,
waarschijnlijk omdat de route met te veel routepunten in GPS Coordinaten.nl was aangemaakt.


Ter afsluiting van dit navigatiestukje een tip: bij het maken van lange routes via GPS coordinaten.nl na 100 routepunten een nieuwe route aanmaken.

De terugweg vanaf de A4 snelweg naar huis ging grotendeels over dezelfde weg terug en omdat te voorkomen nam ik een kleine omweg door langs de Wijde Aa te lopen. Dit stuk natuurgebied is leuk maar als er geen ‘s avonds geen maanlicht is, is het eerste stuk aardedonker. Zo donker dat mijn displayverlichting van mijn Nokia het pad moest verlichten… niet echt handig… begin toch te denken aan de mijnwerkerslamp van Geert maar misschien is een klein clip-on lampje (voor fietsers) handiger..

De 2 uur loop ging goed alhoewel ik dat misschien niet op mijn nieuwe schoenen moeten lopen..

data van de loop: 2 uur in Z1, 18 KM, gemiddelde hartslag 138, 1910 Kcal.

Tot zover deze lap tekst over de afgelopen dagen… hallo, bent u er nog?

>
Van alles wat…

Geen loopavond dus wat kleine mededelingen:

Vandaag zag ik iets wat echt niet kan….

hardloopgear

Een hardlopende dame, ik schat haar qua leeftijd zo eind 30, blond, goodlooking, in zwarte short en kek lichtblauw shirtje. Met witte (iPod?) oordopjes in liep zij, nou ja, jogde (is dat Nederlands?) zij langs de Oude Rijn. Daar is toch niets mis mee hoor ik je denken… nee, dat is waar, behalve dat zij met een paraplu aan het lopen was.. sorry hoor… Ga óf wandelen óf blijf binnen!!

backside

Jullie hadden nog een foto tegoed van de achterzijde van mijn nieuwe rode hardloopshirt. Bijzondere banen, nou ja, niet echt Tribal, wellicht Maori style, of voor de Trekkie onder u, de Mayan strepen van First Officer Chakotay.. nou ja, geef er maar een slinger aan. De print komt ook op de zijkanten van de short voor. Het ziet er wel grappig uit.

Martine wees mij op een leuke link op de site van de New York City Marathon: The NYCM Course Simulation. Hier kun je drie lopers selecteren (die tussen 2001 en 2005 hebben meegelopen) en jezelf ‘inprogrammeren’ (preparation/generate a virtual runner) om zo je tijd te vergelijken met anderen.. erg leuk.. kies bijvoorbeeld eens René Froger als tegenstander… hihi

en ja, 68… (zie de reactie’s)


nog 68 dagen

>

17 Reactie's op: “Van alles wat…”

 • Julie

  Niet stilgezeten precies hé Ronald, en echt genoten van de kerstdagen met de kids. Leuk om lezen! Veel plezier met oudjaar! En wie weet ben ik op 28/12 wel de allereerste om je een sportief 2007 te wensen…

  28 december 2006
 • Rich@rd

  Ik heb ook het GPS coordinaten.nl uitgeprobeert, maar daar blijft het dan ook bij. Ik heb bepaalde routes die ik loop en die schelen niet veel van elkaar. En wat verlichting betreft, daar kan ik me iets bij voorstellen, vervelend als je een misstap maakt naast de weg.
  Hiephoi

  28 december 2006
 • ronnie

  Met het displaylicht van je FR erbij baad je in een zee van licht!

  28 december 2006
 • Michelle

  *snurk snurk* Hu Hu…ow ja ik was aan het lezen((-; Jaaa een Testarossa, maar in mijn geval dan een KNAL gele…wowie. En weer lekker gelopen1 Zelf gebruik ik nog wel eens het lictje van mijn telefoon, geeft ook veel licht, een nadeel je moet hem blijven vasthouden en das niet lekker. Alvast een Grandioos uiteinde! Voorzichtig*tip ga niet hardlpen om 12 uur, het worden van die snelle sprintjes(-;*. En Veel logjes en loopplezier in 2007! Dagdag, Liefsss

  28 december 2006
 • Tanja

  Grappig dat je in Koudekerk was. Ik namelijk ook, maar tijdens de kinderdienst moest ik op mijn kleine nichtje passen en ik ben naar de late kerstdienst gegaan. Ben trouwens ook alleen een kerstkerkganger…..!

  28 december 2006
 • Hans

  Auto’s zijn niet mijn ding.
  Ik bekijk altijd hele andere dingen als ik voor het stoplcht sta te wachten. 🙂

  28 december 2006
 • Petra

  Die Garmin…..hij begreep er niets van!
  Leuk dat jullie met de kids naar Aalsmeer zijn geweest, konden ze even lekker spelen.

  28 december 2006
 • Gakkie

  Teveel eten en genoeg trainen, dat is het geheim, ben onder de indruk van de tijden waar op jij je trainingen doet, geef mij maar daglicht

  28 december 2006
 • Gea

  Door te blijven trainen tijdens de feestdagen, gaan die calorien er net zo snel weer af als ze er bij komen…
  Ferrari’s… ik heb er helemaal niets mee.

  28 december 2006
 • jeewee

  Vanwege mijn werk heb ik natuurlijk meer te maken met de pianoman……of vrouw.
  En tja, een ferrari. Gaat mij te snel, geniet liever wat langer.

  28 december 2006
 • bob

  Ferrari’s, mjjja, kan ook echt genieten van ernaar te kijken en luisteren ! Veel succes in 2007 met alles wat je doet, Ronald ! En ik twijfel er niet aan dat wel elkaar hier of daar op een blogloop nog eens elkaar tegen het lijft lopen !

  28 december 2006
 • Ronald

  @Julie: zou zo maar kunnen, ook voor jou een top 2007 (maar daar komt nog een post over)

  @Richard: da’s waar.. maar ik probeer alleen op bekende paden te lopen

  @Ronnie: yep! ik heb inmiddels de displayverlicht op 2 minuten standby-tijd gezet.. ook handig voor de tegenliggers

  @Michelle: 🙂 nee, ik ga niet lopen zondagavond.. beetje gevaarlijk.. en veel te veel rook 😉

  @Tanja: jammer dat ik je gemist heb… hee, heb je nog wel gelopen met kerst?

  @Hans: hihi, paardestaartjes?

  @Gakkie: Dank je!

  @Bob: ook zo Bob! Ik ga je vast (nog) een keer zien!

  29 december 2006
 • Frank

  Even voor de algemene ontwikkeling. In de RK kerk praten we over de Mis. In de protestantse kerken is het een ‘dienst’.

  Ik ben zeer onder de indruk van wat je allemaal uit je Garmin haalt. Ik kom niet tot nu toe niet veel verder dan de geschiedenis-features en het HS alarm. Ik blijf je tips hier volgen.

  29 december 2006
 • koen

  Ronald ik had de rode in de garage staan voor de grote beurt.
  Dus reed ik in de grijze van Brigitte.
  Kijk de volgede keer niet zo gij.. naar me.

  29 december 2006
 • Ronald

  @Frank: het was een hervormde kerk maar dat is dan ook een mis? heb het aangepast, dank je

  @Koen: oh… was jij dat?? wie was die brunette naast je??

  30 december 2006
 • Arie

  Hoe kan ik vlaggetjes plaatsen bij een
  gelopen route?Bij mij werkt het niet.
  Het vlaggetje blijft donker.

  9 november 2007
 • Ronald

  @Arie: je zit in het verkeerde scherm.
  Klik op Koersen en selecteer onder het menu Bewerken, Nieuw Koers (ctrl+N)
  kies de gelopen route en je koers verschijnt.

  Vergeet niet, nadat je de vlaggen hebt geplaatst deze over te sturen naar je Garmin

  9 november 2007

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Loading...