Weekend trainingen (update)

update: 23:55: Hieronder een klein verslag van de duurloop van vandaag

Dit weekend is er niet zo veel gebeurd wat interessant is om te melden op dit blog.

Wel wordt er nog steeds getraind voor de marathon van Utrecht die nu wel heel dichtbij komt. Over 28 dagen zal ik een serieuze poging gaan doen mijn PR tijd van 3:44:59 finaal aan flarden te lopen. Utrecht loop ik dan ook met zo min mogelijk ballast. Geen drinkgordel met fotocamera of andere onnodige meuk.. nee, alleen een paar gelletjes in mijn broekzakje. Onderweg heb ik een aantal RR fans van mij die klaar staan met drinken, mocht ik dat nodig hebben.


20 van Alphen
Kom naar Alphen voor de 20 of 10KM !

De 20 van Alphen, op 9 maart zal mijn laatste wedstrijd voor Utrecht zijn. Een snelle 10KM is dan de bedoeling. Na afloop is het weer open huis in huize RunningRonald maar daarover binnenkort meer… wie wil is natuurlijk van harte welkom.

Zaterdag heb ik twee kilometer met Michelle gelopen met blokjes van 1 minuten hardlopen en 1:45 minuten wandelen. Als ze de 1KM kidsrun continue hardlopend kan volbrengen ben ik reuzetrots op haar. Na de training heeft Michelle meegefietst met mijn 45 minuten zaterdagloop. Straks nog een duurloop van 2 uur met daarin 2 x 10 minuten Z2-3 (hartslag 150-160) en dan is het weekend weer voorbij.

Nog even een blogtip:
Marathon van Berlijn finisher Gideon, beter bekend van zijn blog: marathonberlijn.blogspot.com heeft een nieuwe uitdaging en een nieuwe blog genaamd: fortismarathonrotterdam.blogspot.com. Kortom: weer een leuke blog die het bezoeken waard is.


Gideon
Gideon (links) met één van zijn Berlijn-mederunners, Jochem

Bovenstaande foto is genomen op de Expo in Berlijn. Dat je tussen al die runners een bekende blogger tegen het lijf loopt… o ja, hier nog een leuk Berlijn filmpje, geschoten door de familie van Gideon


Om 20:45 vertrokken voor een duurloop van 2 uur in hoofdzakelijk Z1 (130-140bpm. De diverse uitvalwegen van Alphen zijn allemaal al vele keren gelopen dus deze keer maar richting het zuiden, door de stad vertrokken, een richting die ik normaal niet neem omdat ik een hekel heb aan al die stoplichten in de stad.

Eenmaal de stad uit loop je lekker door de weilanden langs rijksweg N11 en was het na 50 minuten tijd voor het eerste blok van 10 minuten in marathontempo, net onder de 5:00 min/km, in Z2-3. Na 1u20 moest ik een beslissing maken, links of rechtsaf voor de terugweg… links lang, rechts kort… even wat rekenwerk: tempo-versnellingen gedeeld door resterende tijd maal de af te leggen afstand tot de macht pi minus de wortel uit mijn drinkgordel.. uitkomst: de lange weg terug…


Tellen

De laatste 10 minuten moesten ook marathontempo en gelukkig had ik mijn iPod met de nieuwe Nike+ sensor en zo kon ik weer mijn “powersong” inschakelen. De powersong op de iPod activeer je door de middenknop ingedrukt te houden om je zelf even een boost te geven… mijn powersong is “Smack my bitch up” van de “Prodigy”….. heerlijk opzwepend… de videoclip niet niet geschikt voor jongeren of mensen met een zwakke maag

Aan het einde van de loop bleek er niets mis met mijn rekenvaardigheden: Na precies 2:01 uur lopen was ik weer thuis, 20,9KM verder met een gemiddelde hartslag van 142 bpm (71%HR), een tempo van 5:40min/km en 1719 Kcal armer. Dit moest even gevierd worden met een swingend dansje op dit nummer van Booty Luv, die ik, om de buurt niet de schockeren, maar even in de poorten achter de huizen heb gedaan…. nu, lekker slapen! Morgenavond weer lekker blogjes lezen.

>