Vakantie ?

Gisteren, op de eerste dag van mijn vakantie stond ik de dakgoten aan de achterzijde van mijn huis uit te baggeren… niet fijn favoriete klusje, op 6 meter hoogte of zo een beetje scheppen. Vandaag zijn we vertrokken richting Enkhuizen. Het kleine stadje aan de rand van het IJsselmeer, wat, als ik mij niet vergis, de thuisbasis is van De Blommetjes.

View from Enkhuizen
Het strand van Enkhuizen met uitzicht op het IJsselmeer

Wipeend

In Enkhuizen kun je met kinderen tot ongeveer 6 jaar leuk terecht in Sprookjeswonderland, een speelpark met een sprookjesbos en diverse attracties. In de speeltuinen komt er wel wat spierkracht van de begeleiders aan te pas want de draaimolens bewegen niet vanzelf… misschien wat kneuterig maar een gezin bestaande uit vier personen is voor ¤ 26,- binnen en de patatjes en drankjes zijn gewoon normaal geprijsd… en dat maak het allemaal net even wat leuker. Alleen het weer zit ‘m ons ook deze vakantie weer niet mee….

Op de terugweg heeft mijn TomTom mij weer enorm geholpen. De ring Amsterdam was een drama omdat de A10 zuid is afgesloten. Files alom, ook in de binnenstad (S107) van Amsterdam. Tommie heeft mij leuke plekjes van Amsterdam laten zien wat ook gewoon lekker doorreed. Handig die TomTom functie om bepaalde (gestremde) stukken in de route ertussen uit te laten halen.

Deze avond is het, na twee dagen rust van de 16,1KM, weer eens tijd op te gaan lopen. Op het programma een uur in Z1-2 (ong. 10 KM/u) met daarin 5 x 3 minuten Z3-4 (boven de 13 KM/u). Het loopje ging lekker en ook de snelle 3 minuten gingen dik boven de 14 KM/u maar de route had ik iets verkeer berekend. Na een rondje langs de Ring van Alphen a/d Rijn wilde ik weer terug via de sportvelden maar een afbuigend slootje

Eh...tja, hoe leg je dit uit?

dwong mij mijn route te verleggen en de training 9 minuten uit te breiden. De buitentemperatuur was inmiddels al flink gezakt naar zo’n 14 graden en ik begon af te koelen van mijn laatste snelle 3 minuten interval… en ja, als ik het koud krijg wordt de druk op bepaalde plekken wat groter. Na de officiele trainingstijd heb ik de Z1-2 maar even gelaten voor wat het was en in rap tempo naar huis gelopen… ik was nog nét op tijd… poefff.. (En dit bord?? tja, leg dat maar eens uit)

Morgenmiddag om 12:00 een bijzonder bericht… voor nu, weltrusten!

>