Rondjes in NL

Nu de vakantie weer voorbij is worden de trainingen in Nederland weer opgepakt. Woensdag werd er weer getraind bij AAV’36 waar trainer Ruud wel een leuke variatie had verzonnen op een sprintje. Er moest gestart worden voor een stuk van 20 meter uit allerlei posities.

Staand, zittend, gehurkt, liggend, gezicht richting de baan of juist niet. Erg grappig om te zien hoe snel je vanuit zo’n positie een sprint in kunt zetten. Eigenlijk gingen ze allemaal goed totdat we op de rug, liggend moesten starten… zeg maar vanaf positie: ligstoel aan het zwembad… ik kwam als laatste overeind… misschien toch iets te veel aan het zwembad gelegen de laatste weken?

Met de kern liep ik weer wat meer vooraan maar het valt niet mee om weer mijn oude tempo op te pakken… en dat gevoel had ik ook weer vanavond.

Een leuk duoloopje met Tref&co Roparun maatje Frank. De vrees van alle stoeptegels in Alphen aan den Rijn want met zijn snelheid blijft er geen trottoir heel hier. Ik sms’de Frank voorafgaande aan de loop dat de dresscode: Tref&Co shirt zou zijn… daarna volgde er wat sms-verkeer dat niet op dit blog kan worden vermeld.

Onherkenbaar... dat is beter voor de Alphense bevolking

Frank had al 4KM erop zitten toen hij bij mij voor de deur stond en na een onvermijdelijke foto, waarbij het maar beter is dat we onherkenbaar zijn, gingen we op pad. Een leuk rondje langs de weilanden van Alphen en Woubrugge waarbij ik aangaf dat ik wel een beetje wilde doorlopen. Voor Frank, die al zijn training op minimaal 15 km/u doet is het geen probleem om de snelheid dan terug te schroeven naar 12,5 km/u.

Zelf vond ik het maar moeizaam gaan. De laatste maanden heb ik maar weinig op snelheid getraind en dat is duidelijk te merken. Misschien is het maar even een dip en zal ik volgende week bij de halve marathon in Lauwersoog weer lekker kunnen lopen. Deze moet met minimaal hetzelfde tempo als vanavond worden gelopen… ben benieuwd.

Aan het gezelschap ligt het niet. Met Frank is het altijd lachen en onderweg hebben we over de essentie van het leven, de oorsprong van het heelal, hoeveel decimalen het getal Pi nu echt heeft, dat de kip er toch echt eerder was dan het spiegelei en waarom linksom linksom heet en niet 3 x rechtsom.

oh ja, en nog iets: Frank heeft mij gevraagd hem te hazen in de Haarlemmermeer Marathon op 5 september. Hij zal daar een duizelingwekkende tijd (dik onder de 3 uur) gaan lopen. Zo’n verzoek kan ik niet weigeren, sterker nog, dat doe ik graag maar dan wel op de fiets…. dat moet een prijsje in zijn categorie worden!

De duurloop van zondag is verschoven naar maandag. Dan volgt er weer een duoloop, en wederom in goed gezelschap! Wie? Verslag volgt>