Parcoursverkenning HMM

Vandaag de laatste echt snelle training… en waar kun je die beter doen dan over het parcours van je volgende marathon? Het stond niet helemaal op het schema van coach Rob Veer (45min rustig aan op gevoel) maar hé, hardlopers zijn wel vaker eigenwijs..

Nadat de kids naar school waren gebracht reed ik richting de IJweg in Hoofddorp. Bij één of andere party-tent in het Haarlemmermeersebos parkeerde ik mijn auto en daarna was het tijd om eens lekker tempo te maken. Voor de zekerheid had ik de route van vandaag overgebracht naar mijn Forerunner 310XT maar op de weg stonden duidelijke markeringen dus verdwalen was eigenlijk niet mogelijk. Het was bewolkt (20 graden) en er viel wat motregen. Graag volgende week ook dit weer maar dan iets koeler.


20090825-langspolderbaan.jpg
Langs de Polderbaan, machtig om alle vliegtuigen te zien landen

Aan het einde van de IJweg ga je over op een fietspad wat parallel aan de Polderbaan, voor de kenners: 18R-36L, loopt. Het is een geweldig gezicht om daar te lopen. Natuurlijk toen ik voorbij liep zaten er geen vliegtuigen in de approach, dus maar snel even een plaatje geschoten van het fietspad met daarop de richting waar je vandaan komt. Aan het einde van het fietspad de Schipholweg onderdoor en verder richting Vijfhuizen. Ik liep zoveel mogelijk op de weg en vermeed fiets- en voetpaden om zo goed mogelijk de route te simuleren en werd gelukkig begrepen door de automobilisten. Het tempo lag best hoog en mijn hartslagzone was Z3-4, wat ik ook zal lopen tijdens de Haarlemmermeer marathon zelf.

20090825-Lienebrug.jpg
De brug op het Lienepad

Eenmaal Vijfhuizen uit, de Zuidtangent onderdoor en dan het Lienepad op. Daar nog één keer, ongeveer 2KM voor het einde, gestopt om een foto te maken van deze brug over de N205, Drie Merenweg. De wildroosters op het Lienepad zijn link, dus daar even oppassen. Na deze brug een versnelling gemaakt en de route volgemaakt in 4:05min/km. Eenmaal weer aangekomen bij het beginpunt gaf mijn Virtual Partner van de 310XT aan dat ik dik gewonnen had… hihi, dank je.

Ik liep “rustig” terug naar de auto en kon mij daar even opfrissen… dat ging overigens bijna mis want toen ik van huis wegging had ik helemaal niets meegenomen behalve een halve liter BORN Recovery. Snel een handdoek, washandje, schoon shirt en een fles Spa Blauw gepakt… ja, je kunt je ook wassen met Spa 🙂

Het was een mooie, snelle training: tijd: 54:06 min, 12,38KM, gemiddeld tempo 4:22min/km (13,7km/u), 639Kcal, gemid.hartslag: 165bpm


20090825-TC2808.jpg

Ik ben, door de training van vandaag, in ieder geval een stuk minder zenuwachtig voor volgende week. Startnummer 9 is er helemaal KLAAR VOOR!


20090825-route2508.jpg
Volgende week zondag 3,5 keer deze afstand

Zie ook alle data in GarminConnect

Edit: 21:00 uur… heb mijn zonde per email opgebiecht aan mijn coach… en kreeg alleen een plaatje terug van een scheidsrechter met een <%popup(20090825-rood.jpg|292|292|rode kaart)%>.. oefff.. hoe ga ik dat goed maken?.. 😉

>