Lekker knallen en fiscusgezeur

Was de intervaltraining van vorige week al zwaar, 1:15 uur met daarin nu 9 x 2 minuten in Z3-4 (hartslag 163-173), vandaag deed coach Rob er nog een schepje bovenop. 1:15 uur met daarin nu 8 x 4 minuten in Z3-4 (hartslag 163-173)… Het moet niet gekker worden met die trainer van mij..

Met de nodige oeffs en ahhh’s laadde ik de training in mijn Forerunner 405 en ging op pad. Eerst een flinke warming-up en daarna aan de slag. Wat kunnen 4 minuten lang duren… en voordat je in de juiste hartslag zone zit lijkt ook een eeuwigheid (meestal duurt het maar een minuutje maar toch…) Bij de start van elke interval luisterde ik naar mijn Garmin die “piep” doet als de juiste hartslagzone is bereik. Regelmatig snauwde ik tegen mijn hardloopcomputertje “doe piep!!”, “doe piep @#$@#$”…. maar zoals bij elke training sloot ik deze ook weer af met een gelukkig gevoel. De trainingarbeid van deze dag is ook weer volgens het boekje afgehandeld.

De intervallen gingen in 162bpm gemiddeld met een tempo van 4:19min/km. Totaal: afstand: 14,59KM, 1:14 uur, 5:03min/km, 1183Kcal, 151bpm (76%HR)

Nog even een bericht over onze “vrienden” van de belastingdienst:


leeg schudden maar

Sportschoenen die de werkgever verstrekt aan werknemers zijn belast loon in natura. Dit heeft de rechtbank in Haarlem bepaald in een zaak die de politie had aangespannen tegen de fiscus.

Dit meldt PWC, bron: Rechtbank Haarlem. De werkgever heeft de sportschoenen aan de politieagenten verstrekt voor een conditietest die vier keer per jaar plaatsvindt. De politieambtenaren gebruiken de sportschoenen bij de voorbereiding en het afleggen van de test. De sportschoenen kunnen en mogen ook buiten werktijd worden gebruikt. Ze maken geen deel uit van het uniform van de politieambtenaren en zijn niet voorzien van een aan de werkgever verbonden logo of beeldkenmerk. Hierdoor kunnen de sportschoenen fiscaal niet als werkkleding worden aangemerkt, oordeelde de rechter.

De rechtbank concludeerde dat de sportschoenen tegen de waarde in het economisch verkeer als loon natura in aanmerking moeten worden genomen en handhaafde de aan de werkgever opgelegde naheffingsaanslagen.

Nederland moet meer bewegen en fitter worden en dat dit bericht… te gek voor woorden.
Heb jij al geprobeerd sportschoenen van je baas te vergoed te krijgen? Nee, plak er dan wel eerst een sticker van je bedrijf op!

>