Weteringloop 2008

Eigenlijk zou de titel ook kunnen zijn: Haas voor Topper Claudia


Clauda & RR
Claudia voor de start, lekker ontspannen

De Weteringloop is eigenlijk een heel simpel loopje. Men neme een straat, de Kerkstraat in dit geval, van 1KM lang. Je start in het midden en loopt net zo lang rondjes van het begin naar het einde van de Kerkstraat tot dat je 10KM vol hebt gemaakt.

Bij aankomst in Oude Wetering, 15 minuten rijden van Alphen aan den Rijn begonnen de kids al met hun rondjes van 1 en 2KM. Niet veel later zag ik Claudia met haar dochter Joyce. Ik vertelde Claudia dat het deelnemersveld een hoop snelle mannen bevatte maar dat er geen bedreigingen voor Claudia waren. Helaas waren er geen “Bookies” om een weddenschap af te sluiten op de podiumplek van Claudia.

Nadat Joyce haar 2KM met een nette 3 plek afsloot (in de eindsprint de 3e dame verslagen) was het de beurt aan de Senioren. Spartaner Frank was ook langs gekomen met zijn dochter Merel maar Frank liep niet mee, nog wat last van zijn knie en was daarom de fotograaf van dienst. Om 19:45 was de start van de 5 en de 10KM en een aantal mannen gingen er als een speer van door. Claudia en ik erachter aan wat resulteerde in een veel te snel openingsrondje van 1KM in 3:47. Ik bleef in de buurt van Claudia en probeerde met haar het tempo zo rond de 4:15 te houden.


Zweef
Een mooi zweefmoment met Claudia in de achtervolging


Na 5KM kreeg Claudia het wat zwaarder en ook ik moest flink doorwerken om mijn taak als haas te volbrengen. De tempo ging wat omlaag richting de 4:20 en bij 8KM zei Claudia “Ga jij maar hoor…”, “Nee, samen uit, samen thuis” was mijn antwoord en in flinke pas gingen we naar de laatste draai aan het eind van de Kerklaan. Nu nog een anderhalf rondje. Al lopend haalde we nog wat langzame lopers in en omdat je onderweg het hele deelnemers veld kon zien was het al snel duidelijk dat de andere dames ver te zoeken waren.

Actie
In actie door de Kerkstraat

Na de laatste draai aan het begin van de Kerkstraat was het tijd om het gas erop te gooien maar Claudia gaf aan dat het nu toch wel erg moeilijk werd.. kom op Kanjer, je doet het geweldig, hou vol!! Vlak voor de finish haalde een snelle man ons in een Claudia gaf aan dat ik ‘m nog even moest terugpakken. Een eindsprintje eruit, man voorbij en bij de finish omgedraaid om een aantal seconden later Claudia binnen te halen.

Onze misse was geslaagd!!! Claudia kwam met een tijd, net onder de 40:55 minuten, als eerste dame over de finish! Heel goed gedaan!! Dikke felicitaties voor haar!!


Weteringloop 2008
Nee, jij hebt het top gedaan Claudia!

Alle foto’s bij deze post zijn genomen door Frank, zie nog veel meer in zijn fotoalbum. Thanks Frank!

De Weteringloop, waarvan vele er van overtuigd zijn dat het geen 10KM is, was weer een succes. Ik vond het een eer om Claudia naar de eerste plek te mogen hazen.
Data van de loop: 9,63KM, tijd 40:45 min, gemiddeld tempo: 4,13min/km, 14,2KM/u, 792Kcal, hartslag: 170bpm>