Tweep-duo-loop in Gouda met @Gondaaa

Even bijkletsen

Al maanden hebben hadden we samen een duo-loopje afgesproken, twitteraarster @gondaaa en ik. Aan de reisafstand ligt het niet. Gonda woont in de stad die wel heel veel op haar naam lijkt en 20 minuten rijden vanaf mijn huis is. Begin december konden we eindelijk, door onze drukke agenda’s, een datum afspreken maar tot drie keer toe werd deze verschoven. Twee keer door ijzel of andere natuurverschijnselen wat het lopen onmogelijk maakte en de laatste keer door mijn knie-ongelukje.

Bijna zou de loop weer niet doorgaan vanavond. Gonda meldde gisteren dat ze last had van een spieraanhechting van één van haar hamstrings maar wel wilde lopen. Nu kwam dat eigenlijk wel goed uit want ik mocht van coach Rob niet meer lopen van 45min herstel. Prima geregeld zo, dus op naar Gouda. Mijn navigatie liet het echter afweten in Gouda maar omdat ik van te voren altijd wel even op Google Maps kijk hoe ik moet rijden wist ik in grote lijnen wel de weg naar de wijk van Gonda. Daar aangekomen belde ik haar en ze kwam hardlopend naar mijn auto om het laatste stukje te wijzen. Nog even de reflectievestjes aan en naar buiten… door de regen.. maar dat mocht te pret niet drukken.

Al snel waren we Gouda uit en liepen bij de A12 langs de carpoolplek waar een groepje hardlopers hun oefeningen van de club aan het doen waren. We werden nog uitgenodigd mee te doen maar bedankte vriendelijk. Inmiddels waren we al behoorlijk nat geregend en moesten af en toe rare sprongen maken om de vele plassen te ontwijken. Gelukkig was de sneeuw al helemaal “weggedooid” en was het een leuke ontdekkingstocht door Gouda. Na een kilometer of 5 vroeg Gonda of we de lange of korte route zouden nemen. Ondanks dat ze een pijnstiller had ingenomen wilde ik haar “blessure” niet heftiger maken en als we de korte route zouden nemen zou ik ook niet te veel van de 45min af gaan wijken. Zo gezegd, zo gedaan. Gonda nam mij mee door een sjieke wijk en liet ook nog even haar werkplek zien. Na 44 min kwamen we weer bij huize Gonda aan. Prima gelopen, lekker ontspannen. 7,22KM met 140bpm gemiddeld… iets hoger dan gepland maar dat kwam vast door het gezelschap 🙂 Daarna nog even bijgekletst onder het genot van een lekkere bak koffie inclusief, hoe kan het ook anders in Gouda, met stroopwafels (x2)

Dank voor de gezelligheid Gonda en graag tot de volgende keer. Dan doen we een langer rondje en bij daglicht (in de lente)… en dan maken we ook nog even een foto want die “verzopen koppen” van ons na afloop ziet niemand op te wachten denk ik 🙂

ps: RunningRonald.nl is nu officieel over naar dit weblog. Pas even je RSS feed aan. Zie de link rechtsboven of klik hier

>