Nachtloper (2)

Een druk weekend…. vanochtend met zijn allen naar de kijkzwemles van Wouter. De kleine man gaat bijna op voor zijn A diploma en zwemt inmiddels als een echte waterrat. Daarna nog wat spullen gekocht bij de Gamma voor de badkamer om niet veel later te vertrekken richting Middelburg.

Vrienden van ons, Inge en Diederik, zijn onlangs verhuisd van Alphen a/d Rijn naar Zeeland. Beide hebben daar hun “roots” en na jaren in de drukke randstad gewoond te hebben verlangde zij toch terug naar de ruimte op het Zeeuwse schiereiland Walcheren. Onderweg moest ik nog even denken aan Ren-je-rot John toen ik de afslag bij Goes passeerde. Hij woont daar vlakbij in een plaatsje van, wat was het John?, 600 inwoners?

Diederik moest nog wat boodschapjes halen en ik ging met hem mee om in Middelburg de toerist uit te hangen want niet veel later liep we op de Markt bij het Stadshuis en bezochten we nog even de Drvkkery, een schitterende boekhandel gevestigd in een oude drukkerij.


Stadshuis Middelburg
RR in Middelburg

Even later zagen we een oude dame in traditionele Zeeuwse klederdracht op een fiets.. helaas was ik te laat met mijn mobieltje om een foto te schieten… best leuk…. mijn eerste keer in de Zeeuwse hoofdstad. Na het gezellige bezoek waren we weer om 22:15 uur thuis. Mijn loopje voor vandaag is er helemaal bij ingeschoten door het drukke programma.. balen, want ik heb al een paar zaterdagloopjes gemist… of toch niet?

Nadat de rest van de Meijer’s hun bed hadden opgezocht trok ik mijn winteroutfit aan (buitentemp -3 graden) en ging weg voor een loopje van 45 minuten in Zg- (op gevoel, niet te snel) met in de laatste 10 minuten wat versnellingen.

De lucht was kraakhelder en de maan verlichtte de donker weggetjes in Alphen. Op 3 september 2006 dat ik nooit later dan 23:30 thuis ben gekomen van een loop… vandaag is dat record verbroken. Om 23:40 was ik weer terug. Opmerkelijk feit: De vorige keer dat ik zo laat liep kwam ik ook terug van een bezoek aan vrienden, die notabene ook bijna in Zeeland wonen. (Wouw, tussen Roosendaal en Bergen op Zoom)

Morgen opnieuw een drukke dag. We hebben weer een papa en mama dag. Miranda gaat met Wouter naar Zandvoort en ik neem Michelle mee naar de bioscoop in Scheveningen voor Asterix en de Olympische Spelen. ‘s Avonds komt de eerste lange duurloop eraan en zal ik 3 uur van huis weg zijn. Het blogjes lezen gaat dit weekend niet meer lukken… maandag maar een poging doen.

Morgenavond laat meer (hardloop)nieuws…
Data van de loop: 49:07 min, 8,57 KM, 712Kcal, gemiddelde hartslag 137 bpm, 5:34 min/km>