Startbaanrun Soesterberg met video (update)

update: 20 december 2008

De Startbaanrun. Een uniek afscheid van vliegbasis Soesterberg. MIchelle en Wouter gingen voor de 650 meter kidsrun en ik voor een ontspannen 5KM om zo mijn energie te sparen voor de marathon van Purmerend, één dag later.


Ready for take off
Ready for take off on runway 09-27

Het was een leuk weerzien met deze basis. De laatste keer dat ik hier was was in 2003, tijdens de reünie van de Koninklijke Luchtmacht ter gelegenheid van haar 90 jarig bestaan.. Mijn diensttijd heb ik doorgebracht op het HKKLu (HoofdKantoor Koninklijke Luchtmacht) op de Binckhorst in Den Haag en paar jaar later heb ik nog meelopen in de selectie voor Heli-vlieger… iets wat helaas niet gelukt is…

J-653 op VLBSSB
de J-653, van VLB Volkel, een tweezitter F16 testjet, in 2003 nog op
VLB Soesterberg voor de reunië is nu verkocht aan de luchtmacht van Jordanië


Vandaag was het een leuk weerzien met bloggers Gert, Koen met Brigitte en Illian, Frank en Eveline en John, die als oud privé vlieger natuurlijk niet kan ontbreken. Verder nog even de hand geschud met Heraldinio, de altijd vrolijke Eindhoven marathon promoter en Falco, beter bekend als CometCK en ook nog een regelmatige lezer van RR.nl die mij herkende. Er stond een hard wind die de temperatuur van 2 graden liet aanvoelen als -10 graden.. brrr.. dik aangekleed liepen we over de runway waar ooit nog de F15’s van de Amerikaanse Luchtmacht opstegen.

Bloggers op VLBSSB
Hardlopende bloggers op VLBSSB

Een machtig gevoel als je over de brede asfaltweg loopt… het fimpje spreek voor zich..
Vaarwel VLBSSB, dank voor alle mooie herinneringen aan de Klu… en ter afsluiting een piepjonge (18) RR in Klu uniform

RR brengt groet
RR brengt groet

De foto’s van vandaag vind je in mijn flickr-album

>