That socks!

Het was al aangekondigd… vanavond hebben mijn nieuwe kousen de vuurdoop gehad.


X-Socks Energizer

Paula Radcliffe, Bram Som maar ook vele hardlopende webloggers zijn reeds gebruikers van dit soort ‘kniekousen’.
Deze X-Socks Energizer zitten erg lekker. Het voelt comfortabel aan, zo’n strakke kous om je onderbenen. Afglijden is er niet bij. Dit type sok kon ik moeilijk vinden (in Alphen zijn er überhaupt geen goede hardloopzaken) maar gelukkig kun je ze op de site van X-Socks bestellen en binnen twee dagen had ik ze in huis.

Vanavond stond er sinds een paar weken weer een 1,5 uur Z1 loopje (hartslag 130-140) op het programma. Altijd weer lastig om zo langzaam te lopen maar mijn Garminvriendje hield het tempo goed in de gaten. De snelheid was natuurlijk niet echt super maar ik weet inmiddels uit ervaring dat dit soort langzame loopjes een uitstekende basis vormen voor een goede marathonconditie.
Nadeel van dit soort loopjes is dat ik één of twee keer moet stoppen om de plaatselijke flora te besproeien.. wat dan ook weer handig is om even een foto’tje te schieten. Hier wordt de maan en de straatverlichting weerspiegeld in de Oude Rijn.


Oude Rijn maan

Het loopje ging door Koudekerk en Hazerswoude, langs het huis van mijn schoonouders (56:13) en mijn ouders (1:02:39). Op een tijd van (1:00:24) zie je mij, in de Motion Based Player, ook nog een hemelse beweging maken, totaal niet gehinderd door de fysische eigenschappen van water.


Trainen voor de 20 van Alphen
Hij traint voor de 20 van Alphen

Op weg naar huis, vlakbij Avifauna staat dit bord om de 20 van Alphen extra te promoten. Op de site van deze ‘openingsklassieker van het wegseizoen kun je je inschrijven. Het is alleen een beetje jammer dat al sinds 9 oktober wordt vermeld dat in november de inschrijving van start gaat maar dat dat nog steeds niet operationeel is.
Nou ja, november duurt nog 4 dagen…

Data: 1:40 uur, 14,7 KM, 8,8 KM/u, 1588 Kcal, hartslag 133 gemiddeld.. en dat is dat weer lekker meegenomen.

update: 27 november 21:00 uur:
Vanaf woensdag 29 november zal de inschrijving voor de 20 van Alphen van start gaan.. het zou leuk zijn als jullie er allemaal bij zijn. (10KM kan ook)

>