Vakantiemakelaarloop Uithoorn 2009

Vandaag in Uithoorn, vaste prik inmiddels voor mij, de 10EM van de Uithoornse Atletiek Klub (AKU) vanaf dit jaar gesponsord door de Vakantiemakelaar. Nou, een vakantie werd het niet, er moest flink gelopen worden!

Bij aankomst in Uithoorn was het weer een drukke bedoeling zoals het elk jaar in Uithoorn is. Niet veel later kwamen JVC’ers Dick en Henk binnenlopen. Dick ging voor de 10EM en Henk, bijna ongetraind, en zich laten overhalen door de JVC’ers zou de 10KM gaan lopen. Ook vaste prik in Uithoorn is de aanwezigheid van Björn. Mijn telefoon ging, het is Marathon Geert, die 2 uur heeft gereden om een sub 40min te lopen op de 10KM. “Amai, waar bent u?” was de vraag van hem… en hij stond 5 meter voor mij te bellen en om zich heen te kijken.


Bloggers in Uithoorn
RR, Claudia, Björn en onze Geert uit België

Even bijkletsen met de Muscles van Muizen waarna ik op zoek ging naar mijn hardloopmaatje Claudia en was snel gevonden samen met haar hardloopvriendinnen Ramona en Yolanda. Leuk om Ramona waar ik veel over lees op Claudia’s blog en Yolanda van haar blog Op naar Parijs te ontmoeten. Even snel nog een stukje ingelopen met JVC’er Dick en daarna aangesloten in de rij. Na het startschot liep ik de eerste 500 meter met Claudia mee maar ze zei dat ik snel kon en moest lopen. Zij was bij Chris, haar haas van vorige week in Leimuiden aangesloten en liep zo tot ongeveer 2KM redelijk dicht achter mij. Er waaide een harde zuidelijke wind in Uithoorn. Het dorp uit hadden we ‘m nog mee op de Bovenkerkerweg maar na 6KM op de Nesserlaan, door de weilanden begon de zijwind al flink het tempo te tergen.


Finish Uithoorn
Nog even een snelle eindsprint bij de finish

Tot 8KM kon ik het gewenste tempo van 4:00km/u vasthouden daarna ging mijn gemiddelde min/km tijd steeds iets meer omhoog. Kilometers 9 t/m 13 gaan langs de Amstel en daar hadden we de wind vol tegen. Al de hele weg kon ik niemand vinden die mijn tempo had en bleef maar mensen inhalen en liep daardoor eigenlijk vanaf het 5KM punt alleen. Bij 12KM voelde ik een hoestbui opkomen… nu niet!! Het ging de hele weg al goed, maar gelukkig verdween de hoest heel snel. Na 13KM kwam de wind weer vanaf de zijkant en kon ik weer wat versnellen. Yuri (zo bleek later uit de uitslagenlijst) haakte bij mij aan en met 15km/u gingen we op de finish af. Yuri en ik perste er nog een eindsprint uit tot 23km/u en kwamen zo weer aan in Uithoorn. Ik drukte mijn Garmin uit op 1:05:43. Niet de 1:04 waar ik op gehoopt had maar wel een PR en een verbetering van 2 minuten op vorig jaar dus tevreden liep ik uit.


Even snel Yuri bedankt en gefeliciteerd, blikje drinken aangepakt, Sixgram… niet mijn drankje… en omgedraaid om Claudia op te halen zoals ik haar beloofd had. Zo’n 600 meter voor de finish kwam ze aanlopen, nog steeds naast Chris, ze lachte wel maar had het duidelijk moeilijk. Ja, ik hou mijn mond wel even dicht Claudia en klets wel even met Chris. Voor de finish liep ik van het parcours af en een dame zei dat ik nog even door de poortjes moest… hihi, weet ik mevrouw maar ik ben al binnen. Toen ik weer achter de finish stond kwam niet veel later Dick binnen die heel keurig onder de 1:15 eindigde zoals hij graag wilde.


JVC Running Team
Het JVC Running Team: RR, Dick, Michiel, Marco en Henk

Claudia en ik trokken een jack aan en liepen terug om twee hardlopers binnen te halen. Mijn maatje ging op zoek naar Yolanda en ik zocht naar JVC’er Henk. Hij liep samen met JVC’er Michiel en JVC’er Marco de 10KM. Onderweg kwamen we Ramona, Geert, Michiel en Marco tegen en na 2,3KM zag ik Henk. Claudia liep door en ik ging met Henk richting de finish. Hij zat er doorheen en wilde eigenlijk alleen maar wandelen maar kon toch weer de kracht vinden om aan te zetten. Samen liepen we richting de finish en onder luid applaus van de andere JVC’ers kwam Henk over de streep. Een dikke proficiat voor Dick (1:14:42), Michiel (52:48), Marco (58:20) en Henk (1:03:23), jullie zijn TOP JVC runners!! (En JVC’er Frank, jammer dat je geblesseerd was maar de volgende keer ben je erbij!)Kun je de film niet (meer) zien klik dan hier

In de sportzaal nog even nagepraat met Geert, Björn, de JVC Runners, Claudia, Yolanda en Ramona. Het was een gezellige dag in Uithoorn, een nieuw PR op de 10EM, ondanks de harde wind en een behoorlijk stuk (6KM) uitgelopen na de finish 🙂 Volgend jaar weer, maar dan graag wat minder wind.


Claudia met twee van haar hardloopmaatjes
Redelijk nieuw in Hardloop Weblogland Yolanda, RR en Claudia

O ja, toen ik bijna wegging gebeurde er nog iets leuks maar ik ga niet alles verklappen, dat lezen jullie maar bij Claudia

Data van deze wedstrijd: 16,1KM, 1:05:43, 4:05min/km, 14,7km/u. 50e overall, 28 in mijn categorie. De officiële uitslag geeft 1:05:50 aan maar in Uithoorn is alles nog ‘met de hand’ vandaar dat ik mijn eigen geklokte tijd aanhoud. Alle foto’s van vandaag staan in mijn Flickr album>