Tegenwind, regen en een matige loop

Ik had er zin in vanavond .. mijn snelle rondje van ong. 13 KM, van huis weg, langs de ‘lage’ kant van de Oude Rijn richting de Koudekerksebrug en weer terug langs de ‘hoge’ kant.

Voor mijn gevoel was ik er helemaal klaar voor: nieuwe sokken, gekregen van Nancy, mijn zusje (ze is dan 5 jaar ouder maar zij blijft, qua lengte, mijn kleine zusje) en extra power in de vorm van Engerygel + Energydrink; kado’tjes van Esther, mijn trouwste weblog bezoekster.

Het eerste stuk langs de Rijn was pittig, tegenwind en beginnende regen. Mijn loopmaatje geeft piepjes op vastgestelde doorkomstpunten maar de eerste, op 3 KM was al boven schema… geen goed teken.. onderweg liet ik ook nog mijn kleine bidon uit mijn handen vallen … ook weer kostbare seconden. Op de helft de powergel ingenomen (smaakt een beetje als yoghurt). Ondanks versnellingen onderweg was ook het derde doorkomstpunt een seconde of 10 boven schema… en begon het flink te regenen .. Ook een vervroegde eindsprint kon mijn persoonlijk record niet verbeteren:

Eindtijd 59:59.6 gelukkig nog onder het uur.
Volgende keer hoop ik op minder wind en beetje normaal zomerweer…

>