Onverwachte duo-strandloop

Deze week ben ik nog even lekker vrij. De kids zijn de hele week van 08:45 tot 15:45 uur onder de pannen in het vakantiespel en Miranda is alweer aan het werk (3 d/p/w). Zo is deze laatste week behoorlijk ontspannen. Ik liep al langer met het idee om op het strand te lopen maar om dit in te plannen in mijn avondtrainingen gaat wat te ver aangezien het toch nog 40 minuten rijden is van mijn huis naar het strand.

In dit weekje vrij is het wat makkelijk om eens op andere plaatsen te lopen maar alleen is zo alleen. Claudia woont praktisch langs de weg van Alphen a/d Rijn naar Noordwijkerhout dus gisteravond laat had ik haar gemaild of ze morgen (zie de verwarring verder op) mee wilde lopen maar helaas geen reactie. (ze was druk in de weer voor school) Vlak voor vertrek kreeg ik toch een mailtje van haar dat ze meewilde en of ik haar even wilde ophalen. Om geen tijd te verliezen mailde ik haar snel terug dat ik nu gelijk vertrok en ik haar zo zou zien. Niet veel later stond ik voor een verbaasde Claudia, in de mailwisseling was wat verwarring ontstaan over de juiste dag. Ja, morgen is vandaag 🙂

Snel kleedde zij zich om en 20 minuten later parkeerden wij de auto bij het stand van Noordwijkerhout (Langevelderslag) en liepen richting strand.


strand
Webloggersschoenen in het zand


Hoog water en tegenwind: eerst maar richting Noordwijk lopen. Met een tempo van zo rond de 6:00min/km liepen we langs de vloedlijn. Best pittig voor iemand die geen zachte ondergrond gewend is. Claudia heeft ervaring op Terschelling en Egmond en vond het allemaal wel lekker.

Claudia in actie
Claudia in actie langs de vloedlijn

Onderweg hebben we lekker gebabbeld over van alles en voor dat we er erg in hadden stonden we voor de vuurtoren van Noordwijk. Even een foto moment en daarna omgedraaid en met wind in de rug terug naar Noordwijkerhout met een sneller tempo van 5:00 – 5:15min/km.


ja, daarheen
Ja, we gaan weer die kant op

Onderweg zagen we kitesurfers, paardrijders, dagjesmensen en zwemmers.. brrr.. Op het naaktstrand was het overigens erg stil 🙂 Na 1:16 uur en 12,8KM waren we weer terug bij de auto, opgefrist en onderweg in de auto zaten we aan de sportdrank. Bij Claudia thuis snel afscheid genomen, naar huis gereden en onder de douche gesprongen.

Het was een leuke, onverwachte duo-loop en wat mij betreft ook voor herhaling vatbaar. Dank voor de gezelligheid Claudia en succes met je laatste voorbereidingen voor de Haarlemmermeer marathon op 7 september!


Strandloop
Misschien een saai lijntje maar wel een gezellige loop

>