RR.nl 4 jaar en snelle duurloop

4 jaar alweer… vandaag bestaat RunningRonald.nl 4 jaar! op 19 juli 2005 postte ik mijn allereerste berichtje op mijn weblog… toen nog met een handje vol lezers en vandaag de dag mag ik mijzelf, als ik zo vrij mag zijn, plaatsen tussen het rijtje meest gelezen hardloop weblogs. Er is heel veel gebeurd in deze vier jaar, getuige de jaaroverzichten van 2006, 2007 en 2008. Sinds mijn eerste post heb ik inmiddels 1211 berichten op mijn weblog geplaatst en daarop is in totaal 17.143 keer gereageerd.. (zonder spamreacties).


20090719-RR4.jpg
RunningRonald.nl – 4 jaar

Soms ben ik ook een beetje blogmoe, wil ik eigenlijk stoppen met mijn hardloopweblog maar tot nu toe heb ik nog steeds genoeg inspiratie om mijn verhaaltjes op te schrijven en zolang jullie het leuk vinden blijf ik er nog wel even mee doorgaan…. maar oefff… het is wel lastig combineren: full time job, gezin, 4 x week trainen, (veel) blogjes lezen en dan ook nog mijn blog bijhouden..

Ik wil jullie allemaal, mijn lezers, bedanken voor jullie steun door middel van alle reacties! THANKS!!!

en… vakantie of niet, er wordt gewoon gelopen.. en zoals altijd op zondag.. een duurloop, deze keer eentje van 2 uur:

Hoe maak je indruk op je vrouw? Door in één keer zonder gebruik te maken van je navigatie naar het huis van Pieter Jouke te rijden als je daar nog maar één keer eerder bent geweest… altijd leuk om op haar vraag: “weet je nu waar je zit?” te zeggen: “ja, hoor, kijk maar, hier is het!”

Na het bezoek aan deze runner/blogger en meer werd ik uit de auto gezet in Zoeterwoude Rijndijk. Even nog snel een paar slokken sportdrank en met 1 liter Aquarius om de middel op pad voor een 2 uurs duurloop.


20090719-wegwijzer-zoeterwoude.jpg
Een duurloop door het Groene Hart van Nederland..
je kunt alle kanten op hier

Het tempo moest wel wat omhoog want deze duurloop moest niet in het relaxte Z1 tempo (125-135 slagen/minuut) maar in Z2 (138-148bpm). Nu deed mijn hartslagband een beetje raar… wellicht geen goed kontakt want ik had af en toe tijdens het lopen een hartslag van 60… ok, ben redelijk getraind maar 60 bpm?? Nee, dat maar lopen op tempo, 5:00 min/km is voor mijn gevoel wel zo rond de 145bpm. En dat ging lekker.. heel veel wind onderweg maar die was grotendeels in de rug. Van Zoeterwoude Rijndijk naar Zoeterwoude Dorp, Hazerswoude Dorp en via de weilanden naar Alphen aan den Rijn. Daar kwam ik 1:30 uur later aan… oeps, het gekozen stukje was iets te kort en een half uur door Alphen met 12km/u? Tja, dan ben je bijna Alphen weer uit..


20090719-compierekade.jpg
De Coppierenkade, een kaarsrecht fietspad langs de N11

2:05 uur later kwam ik weer in mijn wijk aan, de laatste 300 meter vergezeld door een hond die ondanks dat zijn baasje zeker 20 x zijn naam riep, niet terugliep.. hij vond het blijkbaar wel leuk mee te lopen. De duurloop ging uiteindelijk precies in 12km/u gemiddeld, 5:00min/km met een totale afstand van 25,1KM. Alle data kun je zien in GarminConnect. Mijn gemiddelde hartslag van 104bpm klopt natuurlijk niet… klik maar eens op het hartslag-logo in GarminConnect om te zien hoe de meting schommelde.


20090719-zondag1907.jpg
De route van deze zondag

Eenmaal thuis tankte ik een halve liter Born Protein Recovery Superior weg. Een superhersteldrank voor je spieren, tijdens en na het hardlopen. Ik zal binnenkort hier wat meer overschrijven… na het douchen was het snel weer op pad naar Leiderdorp.


20090719-born-recovery.jpg
Een glas, nou ja, zeg maar bijna vaas, Born, doet een sporter goed

De avonduren hebben we gevuld met Disco-Bowlen en steengrillen. Het bowlen gaat in een zaal waar de discolichten aanstaan, de baan wordt verlicht door lasers en de muziek lekker hard staat… Veel Michael Jackson vanavond dus Michelle was ook weer blij. Toevallig op de baan naast ons, oud JVC collega Daniela. Ze is al heel wat jaartjes weg bij JVC en het is altijd gezellig om even bij te kletsen. Daniela vertelde mij dat ze mij nog nooit zo slank had gezien… Thanks! Mijn dag was al leuk.. het werd alleen maar leuker 🙂

>