…en nu weer serieus aan de slag!

Na mijn laatste loop van afgelopen maandag door Oegstgeest en Warmond wordt het nu, na een 5 dagen verplichte rust door buikloop, weer tijd om flink te gaan trainen. De afgelopen dagen heb ik genoeg achter mijn PC gezeten. Gisteren 4 uur in de zon gezeten in een park vlak bij mijn huis en terwijl de kids zich vermaakte met zand en waterpompen heb ik weer eens ouderwets met mijn telefoon lopen spelen.. tja, je moet wat als je niets te lezen mee hebt genomen.


20090426-pompen.jpg
Pompen in het Weteringpark

Gisteren heeft het eerste team zich aangemeld voor de 12 uurs estafette maar al heel rap zullen er meer volgen. Het beloofd echt een feest te worden daar in Den Haag… zou het niet leuk zijn als we een 4e webloggersteam kunnen samenstellen.. kom op, bloggers van Nederland en België, meld je aan bij Fred en doe mee aan deze unieke hardloopdag!

Na overleg met coach Rob Veer en naar aanleiding van de testresultaten van mijn groot sportmedisch onderzoek, zijn mijn trainingzones bijgesteld. Zo is mijn Z1 duurloopzone verlaagd van 130-140 naar 125-135 slagen per minuut… oeff.. dat wordt weer opletten dat ik niet te hard ga.. Vanavond stond een uurtje lopen gepland volgens mij nieuwe hartslagzones….

ja, je leest het goed, stond gepland. Vanavond gaat de loop toch niet door. Miranda is niet helemaal lekker en ik blijf op haar verzoek thuis. Eens kijken of ik vanaf morgen wat regelmatiger strandloopjes kan opnemen in mijn schema… het weer ziet er voor morgen beter uit dan nu dus deze uitstel komt wel goed uit.


20090426-BeachRun.jpg
Morgen een strandverslag…

Met mijn nieuwe zones zal er de komende tijd weer flink getraind worden. Ik kijk nu al uit naar het jaarlijkse feestje in Leiden. Normaal gesproken loop ik de halve marathon maar dit jaar, als duurloop voor de RopaRun zal ik met mijn hardloopmaatje de hele marathon gaan lopen. Lekker in een ontspannen tempo zodat we bijna 4 uur lang kunnen bijkletsen, o.a. over haar prestatie van vandaag. 3e Dame in het Z&Z Circuit klassement (dames 35-44 lang). Zie het verslag op Claudia’s blog.

Maar Claudia is niet de enige… de snelste loper van ons Roparunteam (vandaag de 10KM in 34:26 oefff…) weRUNtogehter.nl Wouter van Casteren is in dezelfde leeftijdsklasse 3e Man geworden bij de middellange afstand. Beide van harte gefeliciteerd!

>