Nike Tailwind12PH, Zegerplasloop 10KM, Lopen langs de Linge, Didamserun en Hardloopspel

Druk druk druk druk.. het bloggen staat even op een laag pitje maar na de 20 van Alphen op 2 maart wil ik dat ook weer op gaan pakken. Voorlopig zullen jullie het even moeten doen met wat verzamelberichten. Het is wel duidelijk het bloggen zich steeds meer verplaats richting Facebook en twitter.

Nike Tailwind - een heerlijke sportbril

Nike Tailwind – een heerlijke sportbril

We beginnen met de Nike Tailwind 12PH. Een lichtgewicht sportbril die prima op je hoofd zit. Een sportbril is niet alleen belangrijk in de zomer om je ogen te beschermen tegen de felle UV straling maar in de winter is een bril net zo’n noodzaak. Zeker bij temperaturen onder nul en stevige wind kunnen je wimpers bevriezen, of nog erger, je ogen beschadigd raken. Daarom loop ik in de winter ook vaak met een bril op. De Nike Tailwind is erg licht (23 gram), blijft goed zitten, ook bij tempo werk en heeft een z.g. “flying lens” die het beslaan van de duurzaam en hoge-kwaliteit Polycarbonate glazen zo goed als voorkomt. De Tailwind is verkrijgbaar in diverse kleuren. Kortom: een mooie uitbreiding voor je hardloop-uitrusting. De tailwind is o.a. verkrijgbaar bij Tuijn Optiek in Alphen aan den Rijn

De Nike Tailwind op zijn 'werkplek'

De Nike Tailwind op zijn ‘werkplek’

Zaterdag 11 januari, de dag van de 142 Zegerplasloop. Echt gepland was het niet maar door een verandering in de agenda kon ik toch nog even naar ‘mijn’ club om daar de 10KM te lopen. Die dag zou ook de 10KM clubkampioenschappen worden gehouden en dan mag je als AAV lid met wedstrijdlicencie gratis meelopen. Aan de start bekende koppies die voor de 5, 10, 15 of 20KM gingen. Clubmaatje Marc de Boer ging er al snel van door, ik haakte aan bij een andere RoadRunner 1, John Bouwens. Echt ontspannen ging het niet. Sinds de Eindhoven marathon had ik al geen wedstrijd meer gelopen en de 5 kilo extra door bijna een maand niet gelopen te hebben zaten mij in de weg. Het tempo probeerde ik wel zo rond de 4:00 min/km te houden maar al rekenend had ik al in de gaten dat een eindtijd onder de 40 minuten niet zou gaan lukken. 40:18 minuten was mijn eindtijd met een gemiddeld van 4:01 min/km. 4e op de 10KM clubkampioenschappen. Nou ja, gezien de omstandigheden best nog goed. Eens kijken hoe mij de 30KM gaan bevallen in Schoorl op 9 februari. Hier de data van deze wedstrijd.

Niet mijn allerbeste finishfoto - 10KM in 40:18 - Foto: Kees - @redsoxrunner

Niet mijn allerbeste finishfoto – 10KM in 40:18 – Foto: Kees – @redsoxrunner

In deze maand veel gelopen in Arnhem wat al begon op nieuwjaarsdag, heerlijke rondjes door Sonsbeek park maar ook is er nieuw hardloopgebied ontdekt in Deil en omgeving. Mijn zus woont met haar gezin in dit kleine dorpje aan de Linge, vlakbij Geldermalsen. Op weg naar Deil werd ik door Merit uit de auto gezet in het plaatsje Rhenoy en via de Linge begon mijn route richting Deil. Mooie landelijke plaatjes kun je hier schieten! Lekker doorhobbelen en soms een beetje van de geplande richting afwijken om maar zoveel mogelijk langs het water te blijven lopen. Zo kwam ik ook uit bij “De Vlinder” een korenmolen uit 1913 aan de Appeldijk in Deil. Merit zou, zodra ik in Deil aan was gekomen klaar staan in haar ‘renpakje’ maar zat nog heerlijk te kletsen met mijn zus en zwager. Hup hup, er moet ook nog gelopen worden. Ik zou met Merit verder langs de Linge lopen richting Geldermalsen maar zo mooi als de route die ik net gezien had zou het vast niet worden dus nam ik Merit mee langs de route die ik net had gelopen. Dat was genieten, mooi zonnig winterweer en lekker lopen in een nieuwe omgeving. Daarna aan de Gado Gado gemaakt door mijn zus. Het was een mooie dag 🙂 – Check hier de route van 20KM door Rhenoy, Beesd, Rumpt, Enspijk en Deil.
Mooi lopen langs de Linge

Mooi lopen langs de Linge

Merit langs de Linge, mooi he? Ja, de Linge ook :)

Merit langs de Linge, mooi he? Ja, de Linge ook 🙂

Twee weken later was het weer tijd voor nieuwe looproutes. Pascal en Cis, bekend van de Viezeboekjesstadsrun, zijn onlangs verhuisd van Tuk naar Didam. Wat is dan mooier om een housewarming party te geven en daaraan gelijk een lekker stuk lopen te koppelen. Nadat de Wolf Mansion vol was gelopen met hardlopers en aanhang vertrokken we voor ruim 20KM door de omgeving van Didam waarbij Pascal de gids zou zijn.. spannend, want voor hem was dit ook allemaal redelijk nieuw gebied. Als verrassing liepen we ook nog een stukje door Duitsland. Zo’n internationale loop is natuurlijk altijd leuk. Onderweg lekker bijgekletst en bij terugkomst waren de hapjes op tafel niet veilig.. honger!! Gelukkig ging niet veel later het buffet open en hebben we allemaal heerlijk gegeten. Nogmaals dank Pascal en Cis voor de reuze gezellige dag!
De runners klaar voor actie: vlnr: Hero, Rene, Pascal, Ruben, Jolanda, RR, Wendelien, Marco en Henny

De runners klaar voor actie: vlnr: Hero, Rene, Pascal, Ruben, Jolanda, RR, Wendelien, Marco en Henny

Ja, wieder  diesen verrückten Holländer auf unsere Heimat ...

Ja, wieder diesen verrückten Holländer auf unsere Heimat …

Aan het einde van de maand mocht ik mij de tegelkoning van Alphen aan den Rijn noemen. Een nieuw, toch wel beetje verslavend spelletje van Looptijden.nl. Nederland is verdeeld in ongeveer 3000 zeshoekige tegels van ongeveer 5 km in doorsnede. De tegels sluiten perfect bij elkaar aan zodat je altijd over een tegel loopt. Zodra je een tijd met de Looptijden.nl app opmeet en opslaat telt jouw route automatisch mee met het Hardloopspel. Voor elke tegel wordt een maandklassement bijgehouden. Elke kilometer die je over een tegel loopt wordt automatisch toegekend aan het klassement. Zo kun je dus tegelkoning of koningin worden van de tegel waarop je de meeste kilometers maakt of opgenomen worden in het landelijke klassement door op zoveel mogelijk tegels te lopen. Doe mee, het is leuk! www.Hardloopspel.nl

Ben jij al tegelkoning of koningin ?

Ben jij al tegelkoning of koningin ?

>