Polar S625x review
De Polar S625x Hardloopcomputer

Koen, van afstandsfreaks maar ook al een tijdje gelden, Simon, hebben mij gevraagd een stukje te schrijven over de Polar S625x

Nou daar komt ie dan:
De S625x wordt geleverd in een luxe opbergtas met daarin 3 onderdelen, het horloge, eh sorry: de hardloopcomputer, de gecodeerde borstband en de footpod. Daarbij ontvang je ook nog een cd-rom met uitgebreide software en 118 bladzijden tellende handleiding, en geloof mij, die heb je echt nodig! (Ik lees nooit handleidingen en ben zeer handig met electronica maar dit is te complex om zonder boekje te doen)

De hardloopcomputer, verder polsunit genoemd geeft een uitgebreid overzicht tijdens en na het lopen over je hartslag, snelheid, tempo, calorieenverbruik, trainingzone, afstands etc etc etc

wil je meer hier lezen klik dan hieronder:

Footpod

Het is onmogelijk om alles van de 625 in dit bericht te vermelden maar ik zal proberen de belangrijkste dingen, die ik vaak gebruik, uit de doeken te doen:

Voor de ingebruikname van de polsunit dien je in te stellen: gewicht, lengte, geboortedatum, geslacht, trainingsomvang (bv 1 x per week wandelen of 7 x per week hardlopen), maximale hartslag en VO2Max. (maximale zuurstofopname) Die laatste kun je via de zg OwnIndex test op dit horloge laten uitrekenen.

De polsunit is uiteraard voorzien van alarm en tweede tijdzone. Ook grappig zijn de 7 reminders, een soort alarm met een zelf in te stellen tekst. Voor dat je aan lopen begint kun je maximaal 5 trainingen in de polsunit programmeren. Dit kan op het horloge maar gemakkelijker is het om de training in te stellen via de bijgeleverde software en ze daarna door te sturen naar de polsunit. De trainingen kun je op verschillende manieren instellen: op basis van tijd, harstslag of afstand. Dit geldt voor de warming up, de training zelf en de cooldown. Ook zijn intervaltrainingen in te stellen op dezelfde basis. Tijdens te trainingen kun je switchen naar drie verschillende, vooraf ingesteld hartslagzones, waarbij je met een piepje wordt gewaarschuwd of je boven of onder de ingestelde zone loopt.. piepje kan ook uit..

Tijdens de training heb je verschillende informatie op je polsunit. Ik kies meestal voor: afstand en tempo (min/km). Daarbij wordt ook je hartslag continue getoond. Je kunt tijdens het lopen de info op de unit wisselen naar: hoogte, stijging, stopwatch, laptime, calorieenverbruik, snelheid, gemiddelde snelheid, maximale snelheid en dus ook afstand en tempo.
De hartslag info kan worden gewisseld naar: gemiddelde hartslag en het percentage van de hartslag tov de ingestelde trainingzone.. snappen jullie het nog???

Na de training kun je via een (optionele) infraroodontvanger aangesloten op je PC de gegevens van je polsunit doorsturen naar de computer. Zie wat screenshot hieronder. (pop-ups)

<%popup(polarsoftware1.jpg|800|621|Uitgebreide Polarsoftware (pop-up))%>

<%popup(polarsoftware2.jpg|800|622|Uitgebreide trainingscurve (pop-up))%>

Gecodeerde borstband

De software is nog uitgebreider dan de hardloopcomputer zelf.. ik weet zeker dat ik maar een heel klein gedeelde van de software gebruik… alles, letterlijk alles kun je hieruit halen. Hartslagverloop, hoogte-, snelheid-, tempo-, en temperatuurveranderingen, maar ook aantal trainingen, rondetijden, gemiddelden, maximalen…net is te veel om op te noemen.

Wat verder leuk is om te vermelden: de 5 trainingen kun je een eigen naam geven en ook het Polarlogo wat bij normaal gebruik (de tijd tonen) wordt weergegeven kun je zelf veranderen. De polsunit houdt ook bij wat je records zijn: Totale afstand, totale gebruikte tijd, totale looptijd, totale calorieenverbruik en maximale hoogte…verder nog wat totalen als je de 625 als fietscomputer gebruikt maar dat laat ik maar even buiten beschouwing..

De footpod die op je schoen wordt bevestigd is niet echt klein maar zeker niet hinderlijk, sterker nog, af en te kijk ik naar bedenen met zo’n blik van “zit ie er nog op?”

Dit is nog lang niet alles wat de 625 allemaal te bieden heeft maar het zijn voor mij de belangrijkste dingen.. heb je vragen, stel ze gerust.. ik zal mijn best doen ze te beantwoorden

..ik moet wel eerlijk bekennen dat ik de Garmin forerunners met GPS ontvanger (ook een hardloopcomputer in groot-polshorloge formaat) ook errrrgg mooi vind

>